Πάνω από 300 υψηλόβαθμοι Αλβανοί αστυνομικοί ερευνώνται από την Ειδική Εισαγγελία για διασυνδέσεις με εγκληματίες

Πάνω από 300 υψηλόβαθμοι Αλβανοί αστυνομικοί ερευνώνται από την Ειδική Εισαγγελία για διασυνδέσεις με εγκληματίες

Περισσότεροι από 300 υπάλληλοι της Αλβανικής Αστυνομίας κορυφαίων βαθμίδων βρίσκονται υπό έρευνα από την Ειδική Εισαγγελία ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον κόσμο του εγκλήματος.

Πρόκειται για προϊσταμένους γενικής διεύθυνσης, τοπικών διευθύνσεων και προϊσταμένους αστυνομικών τμημάτων. Τα ονόματά τους εμφανίστηκαν στον φάκελο που έλαβαν οι βελγικές και γαλλικές αρχές, ο οποίος οδήγησε στη σύλληψη του πρώην διευθυντή των Επιχειρησιακών Δυνάμεων, Oltian Bistri, του εισαγγελέα Xhevahir Lita και του επιχειρηματία Pëllumb Gjoka.

Ερευνώνται ως ύποπτοι για διασυνδέσεις και επαφές με διάφορους χαρακτήρες του υποκόσμου. Σε κάποιους από αυτούς έχουν αποσταλεί κλήσεις από την SPAK για ανάκριση και αναμένεται να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Στις συνομιλίες στην εφαρμογή SKY, ορισμένοι αρχηγοί αστυνομικών τμημάτων κάνουν λόγο για πάγιες μηνιαίες πληρωμές που λάμβαναν οι ίδιοι ή οι αρχηγοί τους από το έγκλημα, για παράνομες δραστηριότητες όπως ο τζόγος.

Στον φάκελο που ελήφθη από τους διεθνείς εταίρους υπάρχουν και πληροφορίες για διάφορους αξιωματούχους.

Επίσης, καταγράφηκαν συνομιλίες όπου τα άτομα αυτά συζητούσαν για απόκτηση δόσεων ναρκωτικών, αλλά και για τυχερά παιχνίδια ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου