Το Βέλγιο ζητά από τη Μ. Βρετανία την έκδοση Αλβανού ηθοποιού που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών

Το Βέλγιο ζητά από τη Μ. Βρετανία την έκδοση Αλβανού ηθοποιού που κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών

Ένας Αλβανός ηθοποιός ταινιών δράσης που καταζητείται στο Βέλγιο για διακίνηση μεταναστών, κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 ετών, παραμένει κρατούμενος στη Μεγάλη Βρετανία.

Η έκδοση του Sebastjan Kallabaku εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2021 και υπογράφηκε από την τότε υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Σύμφωνα με την Sunday Express, ο 37χρονος κατέθεσε αίτηση εγγύησης στο Δικαστήριο του Westminster στις 19 Ιουλίου, λόγω της απαγόρευσης που εκκρεμούσε η δικαστική μάχη. Ωστόσο, το αίτημα απελευθέρωσης απορρίφθηκε και η υπόθεση αναβλήθηκε μέχρι το τέλος της έφεσης.

Ο Kallabaku έφυγε από την Αλβανία το 2017 για «πολιτικούς λόγους» και εγκαταστάθηκε στο Βέλγιο. Ωστόσο, δεν ζήτησε άσυλο παρά μόνο όταν έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι βελγικές αρχές λένε ότι είναι μέρος ενός κυκλώματος λαθρεμπορίας ανθρώπων και οδήγησε μια βάρκα με 30 Αλβανούς από τις ολλανδικές ακτές στη Μεγάλη Βρετανία το 2019.

ΟKallabaku αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι έχει δημιουργήσει οικογένεια στη Μεγάλη Βρετανία και γι' αυτό δεν πρέπει να εκδοθεί στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τον νόμο περί έκδοσης του 2003, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής για πολιτικό άσυλο, ένα άτομο πρέπει να φύγει από τη χώρα εντός 10 ημερών. Όμως, από τις 17 Ιουλίου, εγκρίθηκαν άλλες 10 παρατάσεις προθεσμιών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου