Αλβανία: Έως και 8 χρόνια φυλάκισης για τους ναυτικούς που εισήγαγαν 62.000 λίτρα πετρελαίου από τη Λιβύη

Αλβανία: Έως και 8 χρόνια φυλάκισης για τους ναυτικούς που εισήγαγαν 62.000 λίτρα πετρελαίου από τη Λιβύη

Η εισαγγελία του Δυρραχίου στέλνει σε δίκη τους 13 ναυτικούς που συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για 62 χιλιάδες λίτρα πετρελαίου που κατέσχεσαν οι αλβανικές αρχές που εισήχθησαν λαθραία από τη Λιβύη.

Τα πληρώματα των δύο πλοίων που εμπλέκονται στην έρευνα έχουν κατηγορηθεί για λαθρεμπορία για τα οποία καταβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης και μη καταγγελία εγκλήματος. Έξι μήνες μετά την κοινή 48ωρη επιχείρηση της Κρατικής Αστυνομίας και της Guardia di Finanza δια θαλάσσης και αέρος, η εισαγγελία έστειλε για εκδίκαση την υπόθεση 13 πολιτών, εκ των οποίων οι 3 είναι Αλβανοί, οι άλλοι αλλοδαποί.

Τα δύο αλιευτικά, ένα αλβανικό και ένα λιβυκό, δηλαδή το «Geni» και το «ABOBAKR 124», κατασχέθηκαν από την ιταλική Guardia di Finanza, ανταλλάσσοντας πετρέλαιο στην ανοιχτή θάλασσα, για να εμπορευθεί στην Αλβανία σε φθηνότερη τιμή.

Εάν κριθούν ένοχοι για λαθρεμπόριο για τα οποία καταβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης, οι τρεις κατηγορούμενοι, οι αντίστοιχοι οδηγοί των δύο πλοίων κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και 7-8 ετών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου