Νέο σύστημα ελέγχου τελωνειακών κινδύνων στο Λιμάνι του Δυρραχίου με τη στήριξη του Ην. Βασιλείου

Νέο σύστημα ελέγχου τελωνειακών κινδύνων στο Λιμάνι του Δυρραχίου με τη στήριξη του Ην. Βασιλείου

Ένα νέο σύστημα τελωνειακού ελέγχου θα αναλύσει τον κίνδυνο πριν από την αναχώρηση των εμπορευμάτων, θα μειώσει τον χρόνο εκτελωνισμού και θα διευκολύνει τη θαλάσσια κυκλοφορία των εμπορευμάτων.

Ενώ το σύστημα κινδύνου παραμένει το ίδιο - πράσινο, κίτρινο, κόκκινο, η αξιολόγηση κινδύνου θα ξεκινήσει πριν από την άφιξη των εμπορευμάτων.

Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις που περνούν το σύστημα πράσινου κινδύνου θα μπορούν να αποδεσμεύουν τα εκτελωνισμένα εμπορεύματα αμέσως μετά την άφιξη, συντομεύοντας έτσι τον χρόνο παραμονής και διεκπεραίωσης της δήλωσης.

Αυτό το σύστημα κατέστη δυνατό μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το πιλοτικό έργο για το "ASYHUB", χάρη στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή ανταλλαγή "Pre-Arival and Pre-Departure Processing of Sea Cargo" και B2G (Business-to-Government) θα πραγματοποιηθεί, με χρηματοδότηση από το Γραφείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με πηγές από το Αλβανικό Τελωνείο, το σύστημα αυτό επιτρέπει ταχύτερο έλεγχο και ευκολία για τις επιχειρήσεις:

  • Η Μονάδα Ελέγχου Λιμένος θα μπορεί να διενεργεί εκτίμηση κινδύνου και να επεξεργάζεται προκαταρκτικά δεδομένα φορτίου με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της διασυνοριακής διακίνησης επικίνδυνων ή/και παράνομων εμπορευμάτων, να προετοιμάζει εκ των προτέρων την απόφαση αποδέσμευσης για την άφιξη των εμπορευμάτων στο λιμάνι εισόδου/λιμάνι εξόδου, επιτρέποντας έτσι την απελευθέρωση των εκτελωνισμένων εμπορευμάτων αμέσως μετά την άφιξη.
  • Θα ενεργοποιηθεί η αυτόματη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των παρόχων δεδομένων πλοίων και της Αλβανικής Τελωνειακής Διοίκησης
  • Ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον εκτελωνισμό σκαφών, τον εκτελωνισμό φορτίου και τον εκτελωνισμό εμπορευμάτων. Αυτοματοποίηση της διαδικασίας ανάλυσης κινδύνου
  • Επιτρέποντας στους ναυτιλιακούς πράκτορες και στην Αλβανική Τελωνειακή Διοίκηση να αποκτήσουν ψηφιακή πρόσβαση σε προηγμένες πληροφορίες φορτίου
  • Αυτοματοποιεί περαιτέρω τις διαδικασίες άφιξης, παρουσίασης και προσωρινής αποθήκευσης
  • Ενεργοποιεί την επεξεργασία πριν από την άφιξη και την επεξεργασία πριν από την αναχώρηση.

Τα οφέλη από τη χρήση αυτού του συστήματος θα είναι:

  • Αύξηση της διευκόλυνσης του εμπορίου και εξασφάλιση ταχύτερης εκτελωνισμού εμπορευμάτων
  • Μείωση του διοικητικού φόρτου για τους παρόχους δεδομένων πλοίων
  • Βελτίωση της διαχείρισης κινδύνων, της ασφάλειας και της είσπραξης εσόδων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου