Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Επανεκκίνηση δρομολογίων με χρηματοδότηση από την Κύπρο

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Επανεκκίνηση δρομολογίων με χρηματοδότηση από την Κύπρο

Δημοφιλής ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου επαναλειτουργεί στις 29 Μαΐου, μετά από παύση, με χρηματοδότηση από την Κύπρο.

Η γραμμή γνώρισε μεγάλη επιτυχία από το 2022, μεταφέροντας 7.407 επιβάτες και 2.518 οχήματα το 2023, παρά το 30ωρο ταξίδι.

Τιμές:

  • Μονή καμπίνα: 73€ απλή, 146€ μετ' επιστροφής.
  • Διπλή καμπίνα: 68€ απλή, 136€ μετ' επιστροφής.
  • Τετραθέσια καμπίνα: 63€ απλή, 126€ μετ' επιστροφής.
  • Δεύτερη κατηγορία: 50€ απλή, 96€ μετ' επιστροφής.
  • Θέσεις αεροπορικού τύπου: 38€ απλή, 76€ μετ' επιστροφής.

Η επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου αποτελεί σημαντική εξέλιξη, προσφέροντας μια εναλλακτική και οικονομικά προσιτή επιλογή για μετακινήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2022, σημείωσε μεγάλη επιτυχία κατά τη δεύτερη σεζόν λειτουργίας της. Το πλοίο Daleela, με 156 επιβάτες στο πρώτο του ταξίδι, απέδειξε την αξία της γραμμής, προσφέροντας μια εναλλακτική και οικονομικά προσιτή επιλογή μετακίνησης.

Η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, και ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, εόρτασαν την έναρξη της δεύτερης σεζόν, εκφράζοντας την βεβαιότητά τους για την μελλοντική επιτυχία της γραμμής. Η Χατζημανώλη τόνισε την σημασία της σύνδεσης, ενώ ο Νικολαΐδης μοιράστηκε την εμπειρία του από το παρθενικό ταξίδι του πλοίου.

Η σύνδεση επιδοτείται από την κυπριακή κυβέρνηση με 5,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το 2023, η Scandro Holding Ltd συμπεριέλαβε και το λιμάνι της Λάρνακας στο δρομολόγιο, ανταποκρινόμενη σε αιτήματα ταξιδιωτών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου