Τέλος στη δράση αλβανοϊταλικής εγκληματικής οργάνωσης για εξαπάτηση πολιτών με επιστροφές ΦΠΑ

Τέλος στη δράση αλβανοϊταλικής εγκληματικής οργάνωσης για εξαπάτηση πολιτών με επιστροφές ΦΠΑ

Έξι άτομα, τρεις Αλβανοί και τρεις Ιταλοί, συνελήφθησαν για προγράμματα απάτης και επωφελήθηκαν από μεγάλα ποσά μέσω επιστροφών ΦΠΑ, δημιουργώντας επίσης ψεύτικες εταιρείες. Και οι 6 αυτοί πολίτες έδρασαν με τη μορφή εγκληματικής ομάδας, δημιουργώντας τρεις ψεύτικες εταιρείες προκειμένου να επωφεληθούν από τον ΦΠΑ.

Με αποφάσεις του Δικαστηρίου κατασχέθηκαν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί με τα χρηματικά ποσά των 1.300.000 ευρώ και 13.000.000 λεκ (128,5 εκατ. ευρώ).

Από τις έρευνες προκύπτει ότι τα πρόσωπα αυτά, σε συνεργασία μεταξύ τους, έχουν εγγεγραμμένους πολίτες και εκδίδουν τιμολόγια με εικονικό ΦΠΑ, για συμβουλευτικές υπηρεσίες, δημιουργία πιστωτικών υπολοίπων, προκειμένου να επωφεληθούν από επιστροφές ΦΠΑ.

Η ανακριτική ομάδα έχει «κοσκινίσει» τις δραστηριότητες της αλβανοϊταλικής ομάδας, ενώ έχει εξασφαλίσει συμβιβαστικά έγγραφα, που αναδεικνύουν το ληστρικό σχήμα τους. Κατασχέθηκαν 19 γραμματόσημα διαφόρων εμπορικών φορέων, τα οποία εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την άσκηση εγκληματικών ενεργειών από αυτές τις οντότητες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου