Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Ράμα στις δηλώσεις του για τη σύλληψη στενού συνεργάτη του και πρώην υπουργού

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Ράμα στις δηλώσεις του για τη σύλληψη στενού συνεργάτη του και πρώην υπουργού

Ο Έντι Ράμα μίλησε το βράδυ της Παρασκευής για πρώτη φορά μετά την έγκριση του αιτήματος της SPAK (Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος) από την αλβανική βουλή για τη σύλληψη του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Arben Ahmetaj.

Ο Ράμα είπε ότι σε αντίθεση με τις άλλες φορές, όπου η εισαγγελία ήταν απροετοίμαστη, αυτή τη φορά έφερε φάκελο με αδιάσειστα στοιχεία που εγείρει έντονες αμφιβολίες για τον Ahmetaj.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ράμα, τώρα είναι η σειρά της δικαιοσύνης να αποδείξει αν ο Ahmetaj είναι ένοχος ή αθώος.

«Ο Arben Ahmetaj δεν είναι άγνωστος ούτε απόμακρος άνθρωπος για μένα, είναι ένας από τους συνεργάτες με τους οποίους έχω μιλήσει περισσότερο. Δεν είναι στο χέρι μου αν είναι ένοχος ή αθώος. Σε αντίθεση όμως με άλλες φορές, η εισαγγελία μας παρουσίασε μια ογκώδη δικογραφία. Ο φάκελος αυτός δημιουργεί αρκετές υποψίες για να μην αποτραπεί η σύλληψη που ζήτησε η SPAK. Τώρα εναπόκειται στη δικαιοσύνη να μας πει αν πρόκειται για ενοχή ή αθωότητα», είπε ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν αποδέχτηκε καμία ευθύνη, όπως έχει κάνει επανειλημμένα όποτε υπουργοί και ανώτατα στελέχη του έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο Ράμα επανέλαβε το ίδιο ρεφρέν με το «νέο κύμα δικαιοσύνης» που μπορεί να οδηγήσει και τα μέλη της πολιτικής του οικογένειας.

Η δήλωσή του βασίστηκε στην ίδια ρητορική όπως στο παρελθόν, δείχνοντας καμία μεταμέλεια ή αποδοχή ευθυνών ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

Φυσικά, ο Ahmetaj έχει προσωπική ευθύνη εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες της SPAK εναντίον του, αλλά ο Έντι Ράμα δεν μπορεί πάντα να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του αποφεύγοντας το βάρος που έχει ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Arben Ahmetaj δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι υψηλόβαθμοι σοσιαλιστές είναι πίσω από τα κάγκελα. Πώς να γίνεται μόνο αυτοί να είναι υπαίτιοι για ποινικά αδικήματα κατάχρησης, διαφθοράς, απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και ο Έντι Ράμα που τους επέλεξε και τους ανέδειξε σε δημόσια αξιώματα να είναι εντελώς καθαρός;

...

Η αλβανική βουλή εγκρίνει την εντολή σύλληψης πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Με 117 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 3 αποχές εγκρίθηκε το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας SPAK για τη σύλληψη του Ahmetaj. Ο Έντι Ράμα ήταν μεταξύ των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της σύλληψης του Αρμπέν ...
...

Πρώην δήμαρχος του Ράμα: Παράνομες οικοδομήσεις και ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό

Δύο είναι οι βασικές υποθέσεις για τις οποίες η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Vangjush Dako και ορισμένων άλλων αξιωματούχ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου