Πρώην δήμαρχος του Ράμα: Παράνομες οικοδομήσεις και ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό

Πρώην δήμαρχος του Ράμα: Παράνομες οικοδομήσεις και ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό

Δύο είναι οι βασικές υποθέσεις για τις οποίες η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Vangjush Dako και ορισμένων άλλων αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πόλη του Δυρραχίου. Οι έρευνες έγιναν για ένα 11όροφο κτίριο, όπου τέσσερις ορόφοι του φέρονται να χτίστηκαν χωρίς άδεια. Αυτή η πολυκατοικία υπέστη ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του 2019, όπου δεκάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους και ότι ο δήμος σκόπιμα δεν αποκάλυψε την οικοδομική άδεια, γεγονός που έχει προκαλέσει άλλες αρχές να μην επέμβουν.

Οι έρευνες για τη δεύτερη υπόθεση σχετίζονται με διαγωνισμό όπου ο δήμος Δυρραχίου αγόρασε έργο για την ανάπτυξη της ακτογραμμής, αυξάνοντας την πραγματική του αξία κατά δέκα φορές και προκαλώντας οικονομική ζημιά στον κρατικό προϋπολογισμό 180 εκατ. λεκ. (1,7 εκατ. ευρώ).

Με λίγα λόγια, προστίθεται ακόμη ένας στη λίστα των δημάρχων του Ράμα που έχουν συλληφθεί για οικονομικά εγκλήματα, διαφθορά και κατάχρηση καθήκοντος. Μάλιστα, για τον πρώην δήμαρχο Δυρραχίου, ο Ράμα εξέφραζε θερμή υποστήριξη και όπως είχε δήλωσε σε αλβανική εκπομπή σχετικά με την αποπομπή του Dako από τις ΗΠΑ και την κύρηξή του ως non grata, δεν θα τον απαρνιόταν ποτέ:

«Ο Vangjush Dako ήταν, είναι και θα είναι φίλος μου. Το State Department, δεν ορίζει ποιον έχω και ποιους δεν έχω φίλους. Οι φίλοι μου ορίζουν τα ήθη και τις πεποιθήσεις μου. Ακόμα κι αν πάει φυλακή αύριο, ο Vangjush Dako είναι φίλος μου, αλλά με τον Dako δεν έχω διαπράξει ή συνεργαστεί ποτέ σε καμία παράβαση της αλβανικής νομοθεσίας».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου