Δύο τόνους κοκαΐνης αξίας 450 εκατ. ευρώ έκαψε η ιταλική αστυνομία

Δύο τόνους κοκαΐνης αξίας 450 εκατ. ευρώ έκαψε η ιταλική αστυνομία

Οι ιταλικές αρχές έκαψαν δύο τόνους καθαρής ποιότητας κοκαΐνης αξίας 450 εκατ. ευρώ.

Η σύνθετη επιχείρηση μεταφοράς και καταστροφής τόσο μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, της μεγαλύτερης που κατασχέθηκε σε εθνικό επίπεδο, εκτελέστηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση της Guardia di Finance στην Κατάνια με τη βοήθεια του τμήματος Αντιτρομοκρατικής του Παλέρμο, που επέβλεπε από το έδαφος και ανατίναξε το θωρακισμένο φορτηγό με 1600 συσκευασίες κοκαΐνης, το οποίο έφτασε σε διυλιστήριο της Σικελίας στις Συρακούσες, όπου πραγματοποιήθηκε και η εξάλειψη της ναρκωτικής ουσίας.

Αυτή η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης κατασχέθηκε την άνοιξη του τρέχοντος έτους στην ανατολική ακτή της Σικελίας και η ανάλυση της ανακριτικής διαδικασίας επιβεβαίωσε ότι παρήχθη στη Νότια Αμερική.

Η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, καθώς και η υψηλή οικονομική αξία, οδήγησαν στη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας για τη μεταφορά, επίβλεψη μέχρι την καταστροφή της στο εργοστάσιο θερμικής καταστροφής.

Το τεθωρακισμένο όχημα στο οποίο βρισκόταν η κοκαΐνη ήταν εξοπλισμένο με ειδικό εξελιγμένο όργανο εντοπισμού του μέχρι το τελικό στάδιο της εκτέλεσης της επιχείρησης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε σε ιταλικό έδαφος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου