Κούρτι: «Θα συναντήσω τον Ράμα μόνο στα πλαίσια συνδιάσκεψης των δύο κυβερνήσεων»

Κούρτι: «Θα συναντήσω τον Ράμα μόνο στα πλαίσια συνδιάσκεψης των δύο κυβερνήσεων»

Ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα κοινή συνάντηση των δύο κυβερνήσεων. Σε συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν θα συναντηθεί με τον Ράμα, ο Κούρτι είπε ότι ζήτησε να γίνει η κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων που ακυρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

«Είμαι σε άμεση επαφή με τον Ράμα και ξέρω ότι θα έρθει σε επίσκεψη στην Πρίστινα στο πλαίσιο της βαλκανικής περιοδείας. Γνωρίζω ότι έχει να κάνει με την προετοιμασία της επόμενης συνόδου κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου, η οποία θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου, και του ζήτησα αφού έρχεται να μείνει δύο μέρες και μια νύχτα στην Πρίστινα, θα πρέπει επίσης να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο κυβερνήσεων που ακυρώθηκε χωρίς λόγο, παρόλο που είχε προγραμματιστεί πριν από μήνες στις 14 Ιουνίου στη Gjakova.

Στο συρτάρι έχουν μείνει 13 συμφωνίες. Για να μην μείνω άλλο, επειδή επωφελούνται οι πολίτες από αυτό, πρότεινα στον Ράμα, μιας και έρχεται αυτή η εβδομάδα, ας κάνουμε μια κοινή συνάντηση των δύο κυβερνήσεών μας και ας υπογράψουμε εκείνες τις συμφωνημένες συμφωνίες που είναι στο συρτάρι», είπε ο Κούρτι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου