Τις περισσότερες παραβιάσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων η Αλβανία

Τις περισσότερες παραβιάσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων η Αλβανία

Ο Παγκόσμιος Δείκτης για τα Δικαιώματα των Εργαζομένων 2023 περιγράφει τις χειρότερες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους, βαθμολογώντας τις χώρες σε κλίμακα από 1 έως 5+ για το βαθμό σεβασμού των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, η Αλβανία βρίσκεται στην ομάδα των χωρών με συνεχείς παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η έκθεση αναφέρει ότι οι πολιτικές μιας χώρας έχουν μεγάλη σημασία για τη διευκόλυνση του εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους. Ένα ευνοϊκό και υποστηρικτικό περιβάλλον εργασίας είναι απαραίτητο για την παραγωγικότητα, την ευημερία και τη βελτιωμένη απόδοση των εργαζομένων.

Καθώς οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να απαιτήσουν καλύτερους μισθούς λόγω της χειρότερης κρίσης κόστους ζωής των τελευταίων δεκαετιών, 9 στις 10 χώρες παραβίασαν το δικαίωμά τους στην απεργία, αναφέρει η έκθεση. Καθώς αναζήτησαν αντιπροσωπευτικές δομές για να παρουσιάσουν τα παράπονά τους στους εργοδότες, 8 στις 10 χώρες παραβίασαν το δικαίωμά τους στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου