ΝΙΚΗ: Η νέα κυβέρνηση έχει εθνική ευθύνη για την απελευθέρωση του Μπελέρη

ΝΙΚΗ: Η νέα κυβέρνηση έχει εθνική ευθύνη για την απελευθέρωση του Μπελέρη

Ανακοίνωση για την υπόθεση της παράνομης φυλάκισης του δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη εξέδωσε το κόμμα ΝΙΚΗ. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για αναιμικές αντιδράσεις της Ελλάδας και χαρακτηρίζει εθνική ευθύνη της κυβέρνησης την απελευθέρωση του Μπελέρη. Επίσης στο κείμενο της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χιμάρα και τις υποσχέσεις του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Χιμαραίων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σε ομηρεία τον λαό της Χειμάρρας και δεσμώτη τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντυ Μπελέρη, αδιαφορώντας στις αναιμικές αντιδράσεις της ελληνικής πολιτείας και εκμεταλλευόμενη την εκλογική αδράνεια στην Ελλάδα.

Το μήνυμα που εκπέμπεται δυστυχώς προς όλους τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας από την υποτονική στάση της Ελλάδας είναι ότι η μητέρα πατρίδα δεν θέλει να τους βοηθήσει ουσιαστικά. Λίγους μήνες μετά την πανηγυρική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Χειμάρρα και τις υποσχέσεις ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό τους, οι αδελφοί μας αισθάνονται πιο μόνοι από ποτέ! Η ελληνική μειονότητα ουσιαστικά ήδη αισθάνεται ανυπεράσπιστη όταν μέλη της αδικούνται κατάφωρα από το αλβανικό κράτος, γεγονός που θα οδηγήσει νομοτελειακά τους περισσότερους σε συμβιβασμό και υποταγή στην αλβανική πολιτική ελέγχου και αφομοίωσης της μειονότητας ή σε φυγή στην Ελλάδα για όσους επιμένουν να παραμένουν Έλληνες.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εθνική ευθύνη να εξασφαλίσει το συντομότερο την απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρη ώστε να εξασκήσει ελεύθερα τα δημαρχιακά του καθήκοντα εκφράζοντας την δημοκρατική απόφαση των Ελλήνων της Χειμάρρας. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί όνειδος για την εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Η Αλβανία πρέπει να γνωρίζει ότι η διαδικασία ένταξής της στην Ε.Ε περνά μέσα από τον σεβασμό του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής Ομογένειας.

Η ΝΙΚΗ με την είσοδο της στην ελληνική Βουλή θα αξιοποιήσει όλες τις πολιτικές δυνατότητες που θα διαθέτει για να προστατευθεί η Ελληνική μειονότητα και να επιβιώσει εθνικά, με όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στη γη των πατέρων της, σε ένα κράτος Δικαίου στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου