Κόσοβο και Σερβία εγκρίνουν τη Διακήρυξη για τους Αγνοούμενους

Κόσοβο και Σερβία εγκρίνουν τη Διακήρυξη για τους Αγνοούμενους

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς ενέκριναν τη Διακήρυξη για τους Αγνοούμενους από τον τελευταίο πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτό, παράλληλα, ήταν και το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στη συνάντηση που πραγματοποιούν στις Βρυξέλλες, με τη μεσολάβηση αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΕΕ δήλωσε νωρίτερα ότι αναμένει από τα μέρη να «εγκρίνουν τη Διακήρυξη για τους Αγνοουμένους, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης», και ότι θα ακολουθήσει «η παρουσίαση και οι συζητήσεις για το σχέδιο καταστατικού για τη σύσταση της Ένωσης Δήμων με σερβική πλειοψηφία» στο Κόσοβο.

Πριν από τη συνάντηση, ο Βούτσιτς έγραψε στο Instagram ότι «Θα είναι δύσκολο. Απέναντί μας όλοι οι μεγάλοι της Δύσης», είπε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον ακριβώς αναφερόταν.

«Ωστόσο, έχουμε το δίκαιο και τη δικαιοσύνη με το μέρος μας. Το πιο σημαντικό από αυτό είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πόσο δυνατή είναι η αγάπη για την ελευθερία και πόσο δυνατά μπορείς να τη φυλάξεις. Παρ' όλες τις πιέσεις», είπε ο Βούτσιτς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου