Από αναβολή σε αναβολή η δίκη για την απόφαση της δέσμευσης των ακινήτων από την αλβανική κυβέρνηση

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη για την απόφαση της δέσμευσης των ακινήτων από την αλβανική κυβέρνηση

Ελιγμός του Συνταγματικού Δικαστηρίου στη συνεδρίαση για τη δέσμευση ακινήτων από Υπουργική Απόφαση, αναβάλλοντας για άλλη μια μέρα την συνεδρία τη υπόθεσης. Τα περισσότερα από τα μέλη ζήτησαν από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος να υποβάλουν εξουσιοδότηση ότι συμφωνούν να εκπροσωπηθούν από τον δικηγόρο Marash Logu, κατά την εξέταση του αιτήματός τους.

Η Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Holta Zaçaj, δήλωσε ότι ελλείψει αυτής της εξουσιοδότησης, η κανονική εξέλιξη της συνεδρίασης μπορεί να γίνει μόνο με την παρουσία όλων των υπογραφόντων βουλευτών.

Το αίτημα του Συνταγματικού μοιάζει με ελιγμό για παράταση της λήψης απόφασης γιατί αν θεωρείτο πολύ σημαντικό θέμα, θα μπορούσε να ζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση η παρουσία των 28 βουλευτών ή η υπογραφή της εξουσιοδότησης από αυτούς. Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Gazmend Bardhi, η εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου, Elida Kokona, δεν είχε εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση, παρά μόνο από τον Έντι Ράμα. H απόφαση, όμως που παρουσιάζεται στο δικαστήριο είναι της κυβέρνησης και όχι του πρωθυπουργού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου