52χρονος κρατούσε την οικογένειά του κλειδωμένη για 6 χρόνια χωρίς νερό και ρεύμα

52χρονος κρατούσε την οικογένειά του κλειδωμένη για 6 χρόνια χωρίς νερό και ρεύμα

Ένας 52χρονος συνελήφθη στα Τίρανα επειδή κρατούσε τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του κλεισμένα σε σπίτι χωρίς νερό ή ρεύμα για έως και έξι χρόνια, ενώ τους κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά.

Σε συνεργασία με την Κρατική Αστυνομία, η Διεύθυνση Αντιτρομοκρατικής εισέβαλε στο σπίτι μετά από καταγγελίες από ενδιαφερόμενους γείτονες. Οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής είχαν επίσης λάβει πληροφορίες ότι ήταν ακραίος στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Λόγω των ακραίων του πεποιθήσεων, κρατούσε τη σύζυγό του και τα ανήλικα παιδιά του κλειδωμένα για πάνω από έξι χρόνια και τα κακοποιούσε συστηματικά… στην ιδιοκτησία του βρέθηκαν δύο κοπτικά εργαλεία, μαχαίρια και στρατιωτικά πυρομαχικά».

Σύμφωνα με τις αρχές, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για οπλοφορία χωρίς άδεια.

Ο άνδρας φέρεται να είχε κρατήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του κλεισμένα για έως και έξι χρόνια, αρνούμενος ακόμη και να επιτρέψει στα παιδιά να πάνε στο σχολείο. Τους απειλούσε τακτικά με όπλα και έφραζε ακόμη και τα παράθυρα για να τους εμποδίσει να κοιτάξουν έξω.

Οι γείτονες είπαν στα μέσα ενημέρωσης ότι όταν το προηγούμενο σπίτι της οικογένειας κατεδαφίστηκε, ο άνδρας έγινε ψυχικά ασταθής και απείλησε να πηδήξει από την κορυφή ενός κτιρίου για να πεθάνει. Έκτοτε απομονώθηκαν, με μόνο αυτόν να πηγαινοέρχεται από το δεύτερο ακίνητο, το οποίο είναι επίσης παράνομα κατασκευασμένο και δεν έχει καμία σύνδεση νερού ή ρεύματος.

Ο άνδρας έφευγε για δουλειά μόνο μερικές ώρες και για να παρακολουθήσει την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί, το οποίο τους έφερνε και φαγητό περιστασιακά.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας, η γυναίκα και τα παιδιά της μεταφέρθηκαν σε κέντρο αποκατάστασης ενώ ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου