Με... δορυφόρους θα ελέγχει η αλβανική κυβέρνηση τις παράνομες κατασκευές και το ναρκο-εμπόριο

Με... δορυφόρους θα ελέγχει η αλβανική κυβέρνηση τις παράνομες κατασκευές και το ναρκο-εμπόριο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της δορυφορικής υπηρεσίας στην Αλβανία όπου υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας και Civil Protection and the Operator Satellogic USA I στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας για την παρακολούθηση με προηγμένη τεχνολογία του εδάφους της.

Σε ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ, ο υπουργός Νίκο Πελέσι ανακοίνωσε ότι 2 δορυφόροι θα ενταχθούν στον αλβανικό στόλο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Peleshi είπε ότι θα βοηθήσουν να ληφθούν πληροφορίες που θα αποτρέψουν εγκληματικές πράξεις.

«Σήμερα θα υπογραφεί η σύμβαση δορυφορικών υπηρεσιών στον τομέα της άμυνας και της τεχνολογίας. Το συμβόλαιο είναι ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνίσταται στη χρήση δύο δορυφόρων για την παρακολούθηση του εδάφους της Αλβανίας, καθώς και στην παροχή προϊόντων απεικόνισης. Η Αλβανία θα έχει αποκλειστική πρόσβαση στους δύο δορυφόρους που αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο. Οι δορυφόροι θα ονομάζονται Αλβανία 1 και 2. Αυτό θα επιτρέψει στην Αλβανία να λαμβάνει δορυφορικές εικόνες. Θα ληφθούν πληροφορίες για όλες τις συνθήκες, τις μετεωρολογικές συνθήκες, τη λειτουργία όλων των αεροσκαφών στον στρατιωτικό τομέα, οι χρήσεις είναι πολλές. Οι δορυφόροι θα παρέχουν εικόνες σε πραγματικό χρόνο. Παρακολούθηση υδατικών πόρων, με σκοπό την αξιολόγηση της ποσότητας του νερού», είπε ο Peleshi, προσθέτοντας: Με την εγκατάσταση τεχνητής νοημοσύνης παρέχονται άμεσες πληροφορίες. Έχει γίνει πολλή δουλειά στο νομικό πλαίσιο. Έχουμε ένα πρακτορείο που θα συμμετέχει στην αποστολή όλων των εικόνων που θα λαμβάνονται».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου