Παράνομη χαρακτηρίζει την αναγνώριση του Κοσόβου από τη Δύση ο Λαβρόφ

Παράνομη χαρακτηρίζει την αναγνώριση του Κοσόβου από τη Δύση ο Λαβρόφ

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Δύση αναγνώρισε παράνομα την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, ο Λαβρόφ είπε ότι σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την κυριαρχία, η Δύση απορρίπτει το διεθνές δίκαιο και επιβάλλει σε όλους μια «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες» , προσθέτοντας ότι αυτοί οι κανόνες έχουν σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο «καθήκον».

«Όταν χρειάζεται, η Δύση είναι έτοιμη να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία, κηρυγμένη παράνομα, χωρίς κανένα δημοψήφισμα, μονομερώς (όπως συνέβη με το Κόσοβο). Όταν δεν είναι απαραίτητο, τότε το ανοιχτό δημοψήφισμα στην Κριμαία, το οποίο παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών στις δυτικές και άλλες χώρες, κηρύσσεται παράνομο», δήλωσε ο Λαβρόφ, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Επισήμανε επίσης ότι η Δύση προσπαθεί ξεδιάντροπα να αναγκάσει όλες τις χώρες του κόσμου να αλλάξουν γνώμη για τη Ρωσία. «Λυγίζουν αυτές τις χώρες στο γόνατο, με τις πιο σκληρές μεθόδους. Δεν ντρέπονται καν για τις δημόσιες δηλώσεις τους ότι αν κάποιος τους παρακούσει, δεν θα περάσει καλά», είπε ο Λαβρόφ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου