Διανομή ναρκωτικών στην Ιταλία μέσω call center με βάση στην Αλβανία

Διανομή ναρκωτικών στην Ιταλία μέσω call center με βάση στην Αλβανία

«Συμμετέχων σε διεθνή οργανισμό που στοχεύει στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, με υλικοτεχνική βάση στην Αλβανία». Αυτή είναι η κατηγορία που κατέθεσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αντιμαφίας της Περούτζια εναντίον Αλβανού που συνελήφθη τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του.

Η έναρξη της έρευνας χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2022 και κατέστησε δυνατή την εξιχνίαση των εκατοντάδων πωλήσεων δόσεων κοκαΐνης στα προάστια της Περούτζια από τα χέρια Αλβανών διανομέων.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, οι έμποροι ναρκωτικών οργανώνονται «σύμφωνα με μια μεθοδική εναλλαγή στην Ιταλία, που χαρακτηρίζεται από σύντομες και έντονες περιόδους διανομής ναρκωτικών, ακολουθούμενες από επιστροφή στη χώρα προέλευσης».

Επαφές με τους αγοραστές διατηρούσε μέλος της εγκληματικής ομάδας που ζούσε στην Αλβανία. Στην Ιταλία υπάρχει ένα διαμέρισμα και ένα όχημα στο όνομά του. Η διακίνηση των ναρκωτικών είναι σημαντική, υπολογίζεται σε περίπου 10.000 ευρώ το μήνα.

Ο έλεγχος του σπιτιού μετά τη σύλληψη του Αλβανού υπηκόου κατέστησε δυνατή την ανεύρεση πολλών συσκευασμένων δόσεων κοκαΐνης, ζυγαριάς και περίπου 6000 ευρώ σε μετρητά.

Ο συλληφθείς είχε δεχθεί 2 προηγούμενες απελάσεις από το έδαφος του ιταλικού κράτους. Για το λόγο αυτό συνελήφθη και για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του μεταναστευτικού νόμου και στάλθηκε στις φυλακές Perugia - Capanne.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου