Αλβανός βουλευτής της Σερβίας ενθαρρύνει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Αλβανός βουλευτής της Σερβίας ενθαρρύνει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Σάιπ Καμπέρι, ο μοναδικός Αλβανός βουλευτής του νεοεκλεγέντος Κοινοβουλίου της Σερβίας, κάλεσε τη Σερβία να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Η Σερβία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, εκτός από τη Λευκορωσία, που δεν έχει ακόμη επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο Πούτιν κατατάσσεται ως ο πιο συμπαθής ηγέτης της Σερβίας.

«Η εγκαθίδρυση του νέου Κοινοβουλίου και της νέας κυβέρνησης της Σερβίας πρέπει να συνοδευτεί από κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε ο Καμπέρι στο Facebook.

Ο Καμπέρι πρόσθεσε ότι ως εκπρόσωπος του αλβανικού συνασπισμού για την κοιλάδα του Πρέσεβο, εργάζεται για τη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και της μειονότητας.

Είπε ότι εάν η πρότασή του για κυρώσεις δεν γίνει αποδεκτή, δεν θα ψηφίσει για το νέο νομοθετικό σώμα.

Ενώ οι βουλευτικές εκλογές στη Σερβία διεξήχθησαν τον Απρίλιο, ο Καμπέρι κέρδισε την έδρα του μόλις την περασμένη εβδομάδα μετά από πέμπτο γύρο επαναληπτικών εκλογών. Τα αρχικά αποτελέσματα των εκλογών της 3ης Απριλίου στη Σερβία έδειξαν ένα καταστροφικό αποτέλεσμα για τους Αλβανούς, οι οποίοι έχασαν και τις τρεις έδρες που κέρδισαν στις προηγούμενες εκλογές, αφού οι ηγέτες της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου είχαν ωθήσει τους τοπικούς πολιτικούς τους σε έναν μεγάλο συνασπισμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου