Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικά οχήματα του Κοσόβου

Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικά οχήματα του Κοσόβου

Δύο αυτοκίνητα της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου δέχθηκαν επίθεση σήμερα το πρωί με χειροβομβίδα και όπλο AK-47 κοντά σε συνοριακό σημείο ελέγχου με τη Σερβία, κάτι που η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια».

Όπως αναφέρουν τα κοσοβάρικα ΜΜΕ, ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Xhelal Svecla πραγματοποίησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να καταγγείλει την επίθεση σε αστυνομικούς που πήγαιναν να ξεκινήσουν τη βάρδιά τους στο εν λόγω συνοριακό σημείο ελέγχου.

«Η επίθεση με χειροβομβίδα και AK-47 είχε επιβεβαιωθεί ως τρομοκρατική ενέργεια με στόχο να τρομάξει τους αστυνομικούς και τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Svecla.

Επίσης, όπως προσθέτει η Αστυνομία υπέστη τέσσερις επιθέσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες, ισχυριζόμενος ότι η Σερβία κρύβεται πίσω από αυτά τα περιστατικά, κατηγορώντας την για προσπάθεια αποσταθεροποίησης στο Κοσσυφοπέδιο.

«Στόχος της Σερβίας σε αυτό το σημείο δεν είναι να επιτεθεί στο Κοσσυφοπέδιο αλλά να το αποσταθεροποιήσει. Η γενική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι σταθερή», δήλωσε.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Σερβία συνεχίζει την παλιά της συνήθεια να προμηθεύεται οπλισμό από τη Λευκορωσία, την Κίνα και τη Ρωσία. Η Σερβία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία σε σχέση με την εισβολή της στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας προειδοποίησε για αποσταθεροποίηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, αφού ο Ύπατος Εκπρόσωπός του ΟΗΕ μπλόκαρε έναν νόμο των Σερβοβόσνιων, που όπως είπε είχε σκοπό να διαλύσει την χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου