Αλβανία: Πτώση τιμής στα καύσιμα - Στα ύψη τα τρόφιμα

Αλβανία: Πτώση τιμής στα καύσιμα - Στα ύψη τα τρόφιμα

Μειώνεται ξανά η τιμή του πετρελαίου στην Αλβανία με την τιμή ενός λίτρου να ανέρχεται στα 203 λεκ (1,65 ευρώ) έως τις 21 Μαρτίου.

Τις προηγούμενες μέρες η τιμή του πετρελαίου ανέρχονταν στα 211 λεκ (1,71 ευρώ), δηλαδή μειώθηκε κατά 8 λεκ (0,06 ευρώ) για τις επόμενες 5 ημέρες με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Καυσίμων της Αλβανίας.

Έπειτα από τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις στα καύσιμα, το Συμβούλιο Διαχείρισης Καυσίμων δημιουργήθηκε ακριβώς για να κάνει διαφανή την κίνηση των τιμών του πετρελαίου στο χρηματιστήριο που επηρεάστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αποφυγή καταχρήσεων στην αγορά από τα καύσιμα.

Ωστόσο αν και η κατάσταση με τα καύσιμα στην Αλβανία είναι πια σχετικά ελεγχόμενη, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα βασικά προϊόντα διατροφής, ενώ οι πολίτες συνεχίζουν ακόμη τις διαμαρτυρίες κατά της ακριβείας στην χώρα.

Ο βασικός μισθός στην Αλβανία ανέρχεται στα 30.000 λεκ (240 ευρώ), ενώ οι τιμές παραμένουν στα ύψη, δυσκολεύοντας στον απόλυτο βαθμό την ζωή των πολιτών σε όλη την αλβανική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών της ΕΕΜ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου