Επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης «Νόστος 4» στην Ουκρανία

Επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης «Νόστος 4» στην Ουκρανία

Η επιχείρηση «Νόστος 4», η απομάκρυνση 25 ατόμων (Ελλήνων πολιτών, μελών των οικογενειών τους, καθώς και Ρουμάνων και Φιλιππινέζων ναυτικών ελληνόκτητου πλοίου) από την Οδησσό, ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε κλιμάκιο από την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι, σημειώνεται.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα διπλωματικές πηγές, τα 9 από τα 25 άτομα είναι ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου, με τρεις να είναι Έλληνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ο γενικός πρόξενος επιστρέφει στην Οδησσό, όπου το Γενικό Προξενείο, το μοναδικό κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει τη λειτουργία του.

Την είδηση της ολοκλήρωσης της επιχείρησης γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά τη Μολδαβία.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Συγχαρητήρια στον Γενικό Πρόξενο και όσους συνέβαλαν για τον απεγκλωβισμό 25 ατόμων από την Οδησσό

«Ακόμη μια δύσκολη αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών υπήρξε επιτυχής!» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter για την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Νόστος 4», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Επίσης, ο Μ. Βαρβιτσιώτης συγχαίρει τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση και όσους συνέβαλαν για τον απεγκλωβισμό 25 ατόμων από την Οδησσό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου