Οι Αλβανοί στους πρώτους αιτούντες άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Αλβανοί στους πρώτους αιτούντες άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όπως ανακοίνωσε προχθές το Συμβούλιο Προσφύγων, οι αιτήσεις για άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί κατά 29%, μια τάση που διαφαίνεται αυξητική και στους Ευρωπαίους.

Ακόμη στην σχετική αναφορά γίνεται λόγος πως η εν λόγω αύξηση αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια των συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο στις μέρες μας, θέτοντας σε κίνδυνο τις χιλιάδων ανθρώπων.

Επίσης τους τελευταίους 12 μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξαν 48.540 αιτήσεις ασύλου και οι κορυφαίες χώρες προέλευσης για τους αιτούντες άσυλο ήταν το Ιράν, το Ιράκ, η Ερυθραία, η Αλβανία και η Συρία.

Επιπλέον το Συμβουλίου Προσφύγων αναφέρει πως παραμένουν ανήσυχοι για το χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουν περισσότερο από 6 μήνες ακόμη και για μια αρχική απόφαση σχετικά με την αξίωσή τους.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες ευάλωτοι άνθρωποι ζουν με λιγότερες από 6 λίρες την ημέρα, τους απαγορεύεται να εργάζονται και δεν έχουν ιδέα για το τι μπορεί να τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Ενώ η Αλβανία θεωρείται ασφαλής χώρα, πολλά αιτήματα ασύλου γίνονται δεκτά κάθε χρόνο τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη. Οι λόγοι για άσυλο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ενδοοικογενειακή βία και σεξουαλική κακοποίηση, εμπορία ανθρώπων, πολιτική δίωξη και προβλήματα με εγκληματίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου