Σκάνδαλο 500 χιλ. δολαρίων σε σχέδιο της αλβ. κυβέρνησης για τον τουρισμό στα χωριά

Σκάνδαλο 500 χιλ. δολαρίων σε σχέδιο της αλβ. κυβέρνησης για τον τουρισμό στα χωριά

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, αντέδρασε σχετικά με το δημοσιευμένο σκάνδαλο για τον επικεφαλής του Αλβανικού Ταμείου Ανάπτυξης, Dritan Agolli. Σε δήλωση του στα αλβανικά ΜΜΕ, η βουλευτής του ΔΚ Dhurata Cupi δήλωσε ότι αντί η κυβέρνηση και το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης να επικεντρωθούν στην κατασκευή υποδομών στα χωριά, εστίασαν μόνο στο μενού των φαγητών που θα προσφέρουν αυτά τα χωριά .

Πριν λίγες μέρες η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς του Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία (SPAK) ξεκίνησε τις επαληθεύσεις για τον επικεφαλής του Αλβανικού Ταμείου Ανάπτυξης, Dritan Agolli, σχετικά με τον διαγωνισμό 500 χιλιάδων δολαρίων που δόθηκε στον σεφ που εργάζεται με τον γιο του σχετικά με το μενού για το αλβανικό πρόγραμμα «100 χωριά».
Η βουλευτής Çupi δημοσίευσε τις εικόνες από τους δρόμους τριών χωριών που βρίσκονται κοντά στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας, όπου σύμφωνα με την ίδια δεν υπάρχει καμία νέα επένδυση.
«Προτρέπουμε την SPAK να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης οποιονδήποτε φορολογικό καταχραστή Αλβανών, τα νομοσχέδια του οποίου έχουν κάνει τους Αλβανούς έναν από τους φτωχότερους λαούς της περιοχής», είπε η βουλευτής του ΔΚ.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και χωριά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως η Σωτήρα της Άνω Δρόπολης, του Δήμου Δρόπολης, όπου η πρόσβαση παραμένει δύσκολη, με το οδικό δίκτυο να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται συνεχώς,

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου