Μπορέλ: Η ρητορική των διχασμών εμπόδιο για τα Δ. Βαλκάνια

Μπορέλ: Η ρητορική των διχασμών εμπόδιο για τα Δ. Βαλκάνια

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζ. Μπορέλ δήλωσε ότι η ρητορική των διχασμών στα Δυτικά Βαλκάνια το 2021 έχει εμποδίσει τις προσπάθειες να φέρει την περιοχή πιο κοντά στο ευρωπαϊκό μέλλον.

«Η αυξανόμενη ρητορική και οι διχαστικές ενέργειες στα Δυτικά Βαλκάνια, ειδικά στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες να έρθουν οι έξι χώρες πιο κοντά στο ευρωπαϊκό τους μέλλον», είπε ο Μπορέλ.

Επίσης τόνισε ότι «η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία και τη Μολδαβία στην αντίσταση της ρωσικής πίεσης και να μην ανέχεται τη Λευκορωσία».

Τέλος ο Μπορέλ είπε ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν πριν από ένα χρόνο, προσθέτοντας ότι η παραλλαγή «Όμικρον» επιδιώκει να επιβάλλει σημαντικούς περιορισμούς και απειλεί την ανάκαμψη.

«Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια κάνουν μεγάλη διαφορά. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις. Η ΕΕ εξάγει εμβόλια κατά του κορωνοϊού χωρίς διακοπή από τον Δεκέμβριο του 2020», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πανδημία έχει εμποδίσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να συμβαδίζουν με τον ανεπτυγμένο κόσμο, προσθέτοντας ότι αυτό έχει οδηγήσει σε αυξημένη πείνα και φτώχεια στον κόσμο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου