ΕΕ: Η Σερβία να επιτρέψει την είσοδο Κοσοβάρων υπουργών στο Πρέσεβο

ΕΕ: Η Σερβία να επιτρέψει την είσοδο Κοσοβάρων υπουργών στο Πρέσεβο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Σερβία να επανεξετάσει την απόφασή της να αρνηθεί την επίσκεψη τεσσάρων υπουργών του Κοσσυφοπεδίου στην κοιλάδα του Πρέσεβο.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πίτερ Στάνο δήλωσε ότι η Πρίστινα και το Βελιγράδι πρέπει να εφαρμόσουν όλες τις προηγουμένως υπογεγραμμένες συμφωνίες για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Αναμένουμε από τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο να εφαρμόσουν πλήρως όλες τις προηγούμενες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για επίσημες επισκέψεις. Οι επίσημες επισκέψεις αποτελούν σημαντικό μέρος της εξομάλυνσης των σχέσεων καθώς παρέχουν μια ευκαιρία για περισσότερη αλληλεπίδραση και επικοινωνία μεταξύ των μερών», είπε ο Στανό.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία, όλες οι επισκέψεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται με τρόπο που να προωθεί τη διαδικασία ομαλοποίησης ή να συμβάλλει στο συνολικό έργο στο πλαίσιο της διαδικασίας διαλόγου που διευκολύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

«Η επίσκεψη των υπουργών του Κοσσυφοπεδίου ανακοινώθηκε επαρκώς σύμφωνα με τη συμφωνία και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είχε επιτραπεί να πραγματοποιηθεί. «Καλούμε τη Σερβία να επανεξετάσει την απόφασή της και να επιτρέψει επίσημες επισκέψεις που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις», κατέληξε ο Στάνο σε να αφορά του στο KlanKosova.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου