Αντιδρά η Σερβία στο «δημοψήφισμα» για ένωση Κοσόβου - Αλβανίας

Αντιδρά η Σερβία στο «δημοψήφισμα» για ένωση Κοσόβου - Αλβανίας

Ο Σέρβος διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει στα λεγόμενα του πρωθυπουργού του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι, για μια Μεγάλη Αλβανία, διότι η σιωπή της θα μπορούσε να σημαίνει την έγκριση και το σύρσιμο της περιοχή σε νέα. σύγκρουση.

Επίσης εκτίμησε ότι η δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας» θα σήμαινε μοιραία αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από τα μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοποίησης με την Αλβανία στο μέλλον, αλλά μόνο εάν ένα τέτοιο δημοψήφισμα γίνει ειρηνικά και δημοκρατικά

«Δεν μπορεί να γίνει ειρηνικό και δημοκρατικό δημοψήφισμα για τη δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας, επειδή όσοι θα ψήφιζαν σε αυτό το δημοψήφισμα δεν έχουν διαθέσιμο το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και θα έχουν την πλειοψηφία της ανθρωπότητας που υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο», είπε ο Πέτκοβιτς.

Οι Αλβανοί του Κοσόβου προσπαθούν με δήθεν νόμιμα και ειρηνικά τεχνάσματα να οδηγήσουν την περιοχή σε νέες περιπέτειες, ενώ οι Αλβανοί της Αλβανίας, γνωρίζουν την «Μεγάλη Αλβανία» με κάθε δυνατό μέσο, καθώς έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου