Εντυπωσίασε τη Θεσσαλονίκη το μαχητικό αεροσκάφος F-16 ανήμερα του Πολιούχου της (βίντεο)

Εντυπωσίασε τη Θεσσαλονίκη το μαχητικό αεροσκάφος F-16 ανήμερα του Πολιούχου της (βίντεο)

Τολμηρούς και υψηλής ακρίβειας ελιγμούς πραγματοποίησε στον ηλιόλουστο ουρανό της Θεσσαλονίκης το μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Επί 15 λεπτά το αεροσκάφος «λικνιζόταν» πάνω από τη Θεσσαλονίκη, «κόβοντας την ανάσα» των περαστικών που αιφνιδιασμένοι από τον εκκωφαντικό θόρυβο κοντοστάθηκαν, στρέφοντας το κεφάλι τους στον ουρανό για να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα.

Το μαχητικό ολοκλήρωσε με αρτιότητα κάθε ειδικά σχεδιασμένη πτυχή του προγράμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους της, κατά την στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φέτος με το «Ζευς» πετάει ο επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, ο οποίος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου