Η Ρωσία αντιδρά στις δηλώσεις Ράμα σχετικά με την ένωση Αλβανίας - Κοσόβου

Η Ρωσία αντιδρά στις δηλώσεις Ράμα σχετικά με την ένωση Αλβανίας - Κοσόβου

Έντονη είναι η αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στις απαράδεκτες δηλώσεις Ράμα για την ιδέα του σχετικά με την μελλοντική ενοποίηση Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.

Η Ρωσίδα ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα αντέδρασε άμεσα και όπως αναφέρει η σελίδα sputniknews.gr, τις χαρακτήρισε απαράδεκτες.

Η δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για ενοποίηση της Αλβανίας και του Κοσόβου είναι απαράδεκτη, επομένως τα σχέδια για μια «Μεγάλη Αλβανία» υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή, όπως δήλωσε την Κυριακή (10/10) η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Ζαχάροβα.

Επίσης σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε: «Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σχετικά με την ένωση της Αλβανίας και του Κοσόβου».

Ενώ προσθέτοντας αναφέρει: «Η προώθηση των σχεδίων για τη δημιουργία μιας "Μεγάλης Αλβανίας" έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διατάξεις του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ακόμη επισημαίνει: «Είναι ιδιαίτερα περίεργο να ακούμε ότι η παραβίαση του θεμελιώδους εγγράφου για τη διευθέτηση του Κοσόβου είναι ο στόχος-κλειδί της πολιτικής καριέρας του ηγέτη μιας από τις χώρες της περιοχής των Βαλκανίων».

Τέλος η Μαρία Ζαχάροβα, τονίζει πως «τέτοια ελαττωματικά πράγματα δεν ταιριάζουν στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών του Βελιγραδίου και των Τιράνων για τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς, την οποία αναλαμβάνουν στο πλαίσιο της περιφερειακής πρωτοβουλίας "Open Balkans", από κοινού με τα Σκόπια».

«Είναι εξαιρετικά εκπληκτικό το γεγονός ότι αστοχούν σε τέτοιες ανατρεπτικές εκκλήσεις, τη στιγμή που επιτίθενται στο Βελιγράδι σε σχέση με τη δικαιολογημένη ανθρωπιστική αντίληψή του για τη σερβική ειρήνη που δεν αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο», καταλήγει.

Με τον Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε η Επιτροπή Σ...
Τζάκετ με το λογότυπο του UCK φόρεσε άγνωστος στον...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 22/10/21, 08:48

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη