Αντιδρά η ομογένεια για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του τουρκικού προξενείου στις ΗΠΑ

Αντιδρά η ομογένεια για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του τουρκικού προξενείου στις ΗΠΑ

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στη Νέα Υόρκη, όπου ήταν παρών ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το θέμα βρήκε το φως τη δημοσιότητας από τον ιστότοπο hellasjournal του Μιχάλη Ιγνατίου, ωστόσο ακόμη δεν έχει λάβει έντονη διάσταση σε άλλα ελληνικά ΜΜΕ. Η παρουσία του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου στον ίδιο χώρο με τον Ερντογάν , αλλά και τον αρχηγό του ψευδοκράτους της Κύπρου, έχει δυναμιτίσει έντονα την όλη κατάσταση.

Αντίδραση προκάλεσε επίσης το γεγονός της απόδοσης συγχαρητηρίων από τον κ. Ελπιδοφόρο προς τον Τούρκο πρόεδρο.

«Συγχαίρω τον Πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, (που έκανε) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Όπως πάντα επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας», γράφει στο Twitter ο Αρχιεπίσκοπος.

Η απόφαση του κ. Ελπιδοφόρου να αποδεχθεί την πρόσκληση του Ερντογάν έχει προκαλέσει οργή στην Ομογένεια. Στέλεχος οργάνωσης που ασχολείται με την προώθηση των εθνικών θεμάτων στην Ουάσιγκτον, μας είπε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος χαλά ότι κτίζουμε», διότι η τουρκική πρεσβεία τον χρησιμοποιεί στις επαφές της με το Κογκρέσο, επισημαίνει το hellasjournal μεταφέροντας το βαρύ κλίμα μεταξύ των ομογενών.

Το λεγόμενο «Σπίτι της Τουρκίας» είναι ένας ουρανοξύστης στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην 1η Λεωφόρο το οποίο θα αποτελεί την μόνιμη αντιπροσωπία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και ταυτόχρονα το τουρκικό προξενείο. Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, Εμινέ, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν από τουρκικής πλευράς και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Άλλοι καλεσμένοι ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι-Σαντρίου και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέδα, καθώς και εκπρόσωποι ξένων αποστολών.

Με πληροφορίες από το hellasjournal

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου