Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζει την στάση Ράμα απέναντι στους Κοσοβάρους δημοσιογράφους

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζει την στάση Ράμα απέναντι στους Κοσοβάρους δημοσιογράφους

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στα Τίρανα μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ο Ράμα αρνήθηκε να λάβει ερωτήσεις από δημοσιογράφους του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Enis Recica, δημοσιογράφος του Klan Kosovo, ισχυρίστηκε ότι δημοσιογράφοι από έξι διαφορετικά μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου περίμεναν 40 λεπτά για να τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις, αλλά δεν τους δόθηκε ποτέ η άδεια.

Σημείωσαν ότι οι δημοσιογράφοι ήταν όλοι διαπιστευμένοι και εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως. Επίσης οι δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι δεν τους επετράπη να κάνουν ερωτήσεις ούτε στον Ράμα ούτε και στην Μέρκελ.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook δείχνει τους δημοσιογράφους να κάθονται με τα χέρια στον αέρα και να περιμένουν να κάνουν ερωτήσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η άσχημη αντιμετώπιση των δημοσιογράφων καταδικάστηκε από τον Ricardo Gutierrez, Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Καταδίκασε τον «εξωφρενικό διαχωρισμό» που επέβαλε ο Ράμα εναντίον τους. Πρόσθεσε ότι ο EFJ, ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός οργανισμός της Ευρώπης, καταδίκασε την πράξη.

Ο Ράμα είναι γνωστός για την αντιπάθειά του προς τα ΜΜΕ και δεν αποφεύγει να κάνει δημόσιες επιθέσεις σε δημοσιογράφους.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να υπάρχουν συνεχείς εντάσεις μεταξύ του Ράμα και του Κοσσυφοπεδίου, ειδικά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι.

Ειδικά κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο Ράμα «χτύπησε» την ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου, κατηγορώντας τους για συμμετοχή σε «θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πρωτοβουλία των «Ανοιχτών Βαλκανίων».

Εκτός αυτών, στην χώρα η ελευθερία του τύπου και γενικότερα των ΜΜΕ περιορίζεται όλο και περισσότερο, με τις κινήσεις Ράμα, να είναι πια "φυσιολογικές" και συνηθισμένες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου