Στο Μπεράτι θα εγκατασταθούν οι πρώτοι Αφγανοί πρόσφυγες

Στο Μπεράτι θα εγκατασταθούν οι πρώτοι Αφγανοί πρόσφυγες

Σύμφωνα με το Euronews Albania η πρώτη ομάδα των Αφγανών που θα έρθει στην Αλβανία θα τοποθετηθεί στο Μπεράτι, σε μια πόλη μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς όπου χαρακτηρίζεται για τον έντονα ορθόδοξο πληθυσμό της και γενικά για την πλούσια βυζαντινή, αλλά και οθωμανική της κληρονομιά.

Επίσης, ετοιμάζονται οι δομές διαμονής τους, με τις αλβανικές αρχές να μην έχουν επιβεβαιώσει ακόμη ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα προσγειωθεί το πρώτο αεροπλάνο με τους Αφγανούς στο Ρίνας των Τιράνων.

Όπως γίνεται γνωστό, πολλές στρατιωτικές σκηνές έχουν στηθεί κοντά στο αεροδρόμιο, στις οποίες θα πραγματοποιούν σωματικούς και υγειονομικούς ελέγχους στους πολίτες.

Χθες από το αεροδρόμιο της Καμπούλ πέταξαν 7 από τα 10 αεροσκάφη που είχαν προγραμματιστεί λόγω της τεταμένης κατάστασης.

Αν και αρχικά οι αλβανικές αρχές έκαναν λόγω για εγκατάσταση των προσφύγων σε Δυρράχιο και Τίρανα, τώρα φαίνεται να επιλέγουν μέρη τα οποία χαρακτηρίζονται για τον πολιτισμό και την σχετική ευημερία τους.

Μήπως τελικά αναμένεται κάτι αντίστοιχο και στην επικράτεια της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου