Τι ρόλο παίζει ο Α. Σόρος στην συμφωνία «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Τι ρόλο παίζει ο Α. Σόρος στην συμφωνία «Ανοιχτά Βαλκάνια»

Για μια ακόμη φορά έντονη φαίνεται να είναι η παρουσία των Σόρος (πατέρα και υιού) στα δρώμενα των Βαλκανίων. Ιδιαίτερα δε σε θέματα που έχουν να κάνουν με συνοριακές διευκολύνσεις μεταξύ των κρατών της Βαλκανικής, καθώς και με άλλες σχετικές συμφωνίες, όπως η προχθεσινή και πρόσφατη των «Ανοιχτών Βαλκανίων».

Κάτι η παραθέριση Ράμα και Αλεξάντερ Σόρος στα παράλια της Αυλώνας, κάτι η κοινή συμφωνία Αλβανίας – Σερβίας – Σκοπίων για την «Μίνι Σένγκεν», αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που φανερώνουν την επιρροή του Σόρος στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bota Sot" του Κοσόβου, που καλύπτει μια δημοσιογραφική εργασία, ο γιος του Τζορτζ Σόρος, Αλεξάντερ ήτανε παρών στο πρόσφατο φόρουμ των Σκοπίων, όπου και έλαβε χώρα η συμφωνία «Ανοιχτά Βαλκάνια».

Εκτός αυτού, ο Αλεξάντερ Σόρος, συμμετείχε και στο Ανοιχτό Βαλκανικό Οικονομικό Φόρουμ των Σκοπίων, ως αντιπρόεδρος των Ιδρυμάτων Ανοιχτής Κοινωνίας.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη εφημερίδα αναφέρει πως ο Αλεξάντερ Σόρος δημοσίευσε φωτογραφία μαζί με τους Ζάεφ, Ράμα και Βούτσιτς, επιβεβαιώνοντας πως ήταν και αυτός παρών.

Στην συνάντηση το Κοσσυφοπέδιο αρνήθηκε να παρευρίσκεται, αποστασιοποιούμενο από την αλβανική θέση στη συμφωνία, ενώ ο Ζάεφ είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν από το VMRO-DPMNE για μυστική συνάντηση με τον Αλεξάντερ Σόρος, ωστόσο ο Ζάεφ αναφέρθηκε ξεκάθαρα στην συμφωνία «Ανοιχτά Βαλκάνια».

Οι σχέσεις των Σόρος με τον Ράμα είναι γνωστές από το παρελθόν, ενώ τώρα πια το τοπίο ξεκαθαρίζεται μιας και οι παραπάνω πολιτικοί ηγέτες κινούνται συμβουλευόμενοι και όχι μόνο, απ' τους συγκεκριμένους «φιλάνθρωπους».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου