Φορτίο κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες στο Δυρράχιο - Παρόμοια υπόθεση με του Πειραιά το 2019

Φορτίο κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες στο Δυρράχιο - Παρόμοια υπόθεση με του Πειραιά το 2019

Δώδεκα κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν την Τρίτη στο εμπορευματοκιβώτιο της αλβανικής εταιρείας "Alba Exotic Fruit", το οποίο βρίσκονταν στο Λιμάνι του Δυρραχίου. Ωστόσο το συγκεκριμένο ναρκοφορτίο δεν ήταν το μόνο.

Δημοσιογραφικές πηγές της Αλβανίας αναφέρουν πως η εν λόγω εταιρεία είχε απασχολήσει και τις ελληνικές αστυνομικές αρχές με την εμπλοκή της στην μεταφορά 137 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά το 2019.

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει κοκαΐνη σε τέσσερα δοχεία του φορτίου της "Alba Exotic Fruit" κατά τον Αύγουστο του 2019, ωστόσο δεν την κατάσχεσε. Αντίθετα, αντικατέστησε το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου με ρύζι και στη συνέχεια ξεκίνησε να παρακολουθεί το φορτίο προς τον τελικό προορισμό, με στόχο να συλλάβει το κύκλωμα των διακινητών.

Έπειτα μια συντονισμένη επιχείρηση μεταξύ της ελληνικής, της αλβανικής και της αμερικανικής αστυνομίας DEA, το φορτίο κατασχέθηκε στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν οι: Ardian Bega, υπάλληλος του λιμανιού στο Δυρράχιο, ο Altin Myslimhaka, εργαζόμενος καθαρισμού σε ένα αλιευτικό σκάφος, καθώς και ο Gentian Malindi, ιδιοκτήτης του αλιευτικού σκάφους, ο οποίος ήταν και ο παραλήπτης του ναρκοφορτίου, ο οποίος και προσπάθησε να διαφύγει.

Έμφαση δόθηκε επίσης στο γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία, "Alba Exotic Fruit", δεν διερευνήθηκε ποτέ για το ρόλο της στη διακίνηση ναρκωτικών, σε αντίθεση με τη λειτουργία της για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε δήλωσή της, η αλβανική αντιπολίτευση, μέσω της εκπροσώπου της Jorida Tabaku το 2019, ανέφερε ότι η εταιρεία είχε εκτελέσει151 παραγγελίες από το ίδιο δρομολόγιο, όπου η Ελληνική Αστυνομία είχε ανακαλύψει εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης, τα οποία θα έπρεπε να είχαν κινήσει υποψίες στην Αλβανική Αστυνομία. Επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες της η αντιπολίτευση, υποστήριξε πως στην υπόθεση των συγκεκριμένων φορτίων ναρκωτικών εμπλέκεται και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι η Αλβανική Αστυνομία στην αρχική δήλωση, είπε ψέματα, ισχυριζόμενη ότι είχε συλλάβει τον κατηγορούμενο Ardian Bega.

Μετά από έρευνα της Ειδικής Δομής κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς (SPAK) ζητήθηκε η φυλάκιση για τους 3 κατηγορούμενους, ωστόσο το Δικαστήριο Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας (GJKKO), ανέστειλε πριν από έναν μήνα την έρευνα εναντίον του Gentian Malindi, επικαλούμενο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος βρισκόταν σε φυγή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου