Μύδρους κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο γιος του Νετανιάχου

Μύδρους κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο γιος του Νετανιάχου

Πάνω από 1500 ρουκέτες εκτόξευσαν οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας προς τις ισραηλινές πόλεις το βράδυ της Δευτέρας, αφότου άρχισε η στρατιωτική κλιμάκωση των Ισραηλινών.

Στο ιδιο μήκος κύματος κινήθηκε και Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ο οποίος ορκίστηκε πως θα συνεχίσει την επίθεση μέχρι να επέλθει απόλυτη ηρεμία.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τέσσερις αξιωματικούς της Χαμάς και δώδεκα πράκτορές της.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τάχθηκε κατηγορηματικά εναντίον της κατάπαυσης του πυρός.

Ο λαός του Ισραήλ έχει από νωρίς μπει στα καταφύγια του Τελ Αβίβ καθώς ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου, ενώ στα πλαίσια της εμπόλεμης κατάστασης η αμερικανική εταιρεία ενέργειας Chevron έκλεισε τον αγωγό του φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντζ δήλωσε: «Το Ισραήλ δεν προετοιμάζεται για εκεχειρία. Προς το παρόν δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για τις επιχειρήσεις. Μόνο όταν επιτύχουμε απόλυτη ησυχία μπορούμε να μιλάμε για ηρεμία».

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ρίχνει λάδι στη φωτιά καλώντας τον ισλαμικό κόσμο σε ιερό πόλεμο (Τζιχάντ) μέσα από την Αγιά Σοφιά, ενώ ο γιος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Γιαϊρ Νετανιάχου εξαπέλυσε τα "πυρά" του κατά των Τούρκων μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

"Σε όλα τα τουρκικά bots (ψεύτικους λογαριασμούς) που με ακολουθούν εδώ –ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας. Δεν είστε ντόπιοι στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού. Η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα. Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν. Η χώρα σας κυβερνάται από έναν δικτάτορα, ο οποίος θέλει να ανακαταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας", έγραψε ο Γιαϊρ Νετανιάχου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου