Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα για την ανοικοδόμηση σχολείου στα Τίρανα

Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα για την ανοικοδόμηση σχολείου στα Τίρανα

Υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία για την δωρεά από την Ελλάδα του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ανοικοδομηθεί επαγγελματικό σχολείο, στο συγκρότημα «5η Μαΐου» στα Τίρανα. Την συμφωνία που αποτελεί συμβολή της Ελλάδας στην ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό του Νοεμβρίου 2019 που έπληξε την Αλβανία, υπέγραψαν ο Υπουργός για την Ανοικοδόμηση, κ. Arben Ahmetaj, και η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Σοφία Φιλιππίδου.

Στις δηλώσεις της, η κα Φιλιππίδου τόνισε: «Θα υπογράψουμε σήμερα μαζί με τον Υπουργό για την Ανοικοδόμηση, κ. Arben Ahmetaj, την συμφωνία για την δωρεά από την Ελλάδα 2.5 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία είχαμε ανακοινώσει στην Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών "Together for Albania", που έγινε στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Είναι μια ακόμη απόδειξη της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών και των λαών μας και της συμπαράστασης του ενός προς τον άλλο, όταν υπάρχει μια κατάσταση ανάγκης.

Αυτή η δωρεά έρχεται να προστεθεί στην άμεση ανταπόκριση της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και στην αυθόρμητη αλληλεγγύη που έδειξαν ο ελληνικός λαός και οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, ήδη από τις πρώτες δύσκολες ώρες, μετά τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου του 2019.

Χαιρόμαστε που προχωρούν τα έργα ανοικοδόμησης και που θα συμμετάσχουμε σε ένα τόσο σημαντικό και μοντέρνο πρόγραμμα, όπως είναι η ανοικοδόμηση ενός επαγγελματικού σχολείου στο συγκρότημα «5η Μαΐου» στα Τίρανα. Αυτό πιστεύουμε ότι θα ανοίξει και άλλες οδούς συνεργασίας σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου