Βόρειος Ήπειρος, η διαχρονική εθνική τραγωδία!

Βόρειος Ήπειρος, η διαχρονική εθνική τραγωδία!

Βόρειος Ήπειρος 2018 και η πάγια τακτική αφανισμού των γηγενών Ελλήνων είναι πια γεγονός. Ουδείς μπορεί να διαψεύσει τη συστηματική μεροληπτική στάση ολόκληρης της αλβανικής πολιτείας έναντι των Βορειοηπειρωτών.

Συχνές διακοπές ρεύματος με ή και χωρίς «αιτία», ελλιπής ή ανύπαρκτη υδροδότηση των χωριών, έμμεσος εκφοβισμός μέσω εγκάθετων πληροφοριοδοτών, Αλβανοί εθνικιστές εκπαιδευτικοί που ασκούν «εθνικό bullying» στους μαθητές και πολλά άλλα σχετικά φαινόμενα, τα οποία δεν δικαιολογούνται.

Ένας διαχρονικός και ύπουλος πόλεμος, ο οποίος κατακερματίζει αρχικά την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων πολιτών της χώρας, έπειτα τους οδηγεί στην κόπωση και εν συνεχεία στην εγκατάλειψη του τόπου.

Παρότι η ελληνική πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια είναι σε γνώση των όσων διαδραματίζονται στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, τηρεί σιγήν ιχθύος, παίζοντας άριστα το ρόλο του καλού γείτονα που στηρίζει την αδύναμη Αλβανία.

Μια άμεση επαφή με τους ντόπιους Έλληνες, θα σας πείσει πως το παράπονό τους είναι η στάση της Ελλάδος. Η οποία αφού αρχικά καλλιέργησε στη συνείδηση των πολιτών της τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» ως εθνικιστή κορόνα, κατάφερε επιπλέον με τη στάση της να τους παρουσιάζει ως μη πραγματικούς Έλληνες. Και σαν μην έφτανε αυτό, θεώρησε πρέπον να παρέχει ένα πενιχρό οικονομικό βοήθημα, μόνον σε όσους γηραιούς διαμένουν μόνιμα στην ελλαδική επικράτεια.

Όσο για την υγεία, δεν τίθεται θέμα, μιας και τα πλησιέστερα ελληνικά νοσοκομεία, απαιτούν σωρεία εγγράφων και λοιπών αποδείξεων μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα, για να νοσηλευτεί κάποιος (πράγμα ωστόσο που εξαρτάται από το εκάστοτε νοσηλευτικό ίδρυμα). Μην ξεχνάμε και τα χρήματα που απαιτούνται για να μεταβεί ένας μέσος Βορειοηπειρώτης στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου ο φόβος που διαχέεται στην περιοχή, πρωτίστως έχει ως αφετηρία την ελληνική κυβερνώσα (και όχι μόνο) τάξη και δευτερευόντως τη στάση των αλβανικών αρχών, η οποία όπως διαφαίνεται, αποτελεί διαχρονικά την επίσημη πολιτική αυτής της χώρας.

Και ποιος είναι τελικά εκείνος ο Βορειοηπειρώτης που μπορεί να ζήσει, έστω και υποφερτά στο σπιτικό του;

Εδώ απαντάται το φαινόμενο απώλειας της εθνικής συνειδήσεως ή το γνωστό, ξεπερασμένο σε άλλες χώρες, σύστημα του πληροφοριοδότη των αρχών (κοινώς «χαφιές»), μέσω του οποίου κάποιοι νέοι λαμβάνουν χρηματικά πόσα.

Εν τέλει δημιουργούνται εσωτερικές τριβές στους Έλληνες και η διχόνοια είναι ο καλύτερος τρόπος για οδηγηθεί ένας τόπος στο μαρασμό.

Οι παγκόσμιες εξελίξεις και η αλόγιστη ανατροφοδότηση του ενημερωτικού κοινού με σωρεία πληροφοριών, πολλές φορές οδηγεί στην παρερμηνεία των γεγονότων. Στην περίπτωση όμως των Βορειοηπειρωτών, τα πράγματα είναι εμφανέστατα και η τραγικότητά τους συνδέεται άμεσα με την άγνοια των Ελλαδιτών…

Ο Ανταποκριτής

Απάντηση προέδρου της Αλβανίας στις δηλώσεις Κοτζι...
Πρακτικές εκφοβισμού της Αλβανικής αστυνομίας στου...
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν είναι έτσι φίλε μου απρόσωπε. Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν θέλεις να τελειώσει. Αρκεί μόνο να σοβαρευτούν μερικοί. Να δουν το ρόλο τους όπως πρέπει μέσα στην ιστορία και όχι απλώς ως μία ευκαιρία για να κάνουν γνωριμίες και διασυνδέσεις με την εκάστοτε ελίτ. Έχετε εκπροσώπηση και τοπικούς ηγέτες. Είναι αυτοί σωστοί? Κάνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και ακόμα παραπάνω ή μήπως πρέπει να αντικατασταθούν και την θέση τους να πάρουν άτομα όπως ο Κατσίφας και ο Γκούμας που έδωσαν και την ζωή τους για την πατρίδα τους? Πρώτα κοιτάς τα του οίκου σου και μετά ψάχνεις για ξένους προδότες και για Κοτζιάδες που δεν ξέρουν καν που πέφτει η Βόρεια Ήπειρος. Η Βόρεια Ήπειρος δεν είναι πλέον παιδί. Μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε απέκτησε μορφωμένους, λόγιους και αγωνιστές είτε εντός, είτε εκτός των τειχών και πλέον έχει όλα όσα χρειάζεται για να προστατέψει όποτε το αποφασίσει τον εαυτό της. Στην πορεία να είσαι σίγουρος ότι πολλοί θα ακολουθήσουν αλλά την αρχή μπορούν να την κάνουν ΜΟΝΟ οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες!

This comment was minimized by the moderator on the site

όταν η μάνα προδίδει το παιδί... ο ξένος το πνίγει. Με αυτή την τραγικότητα και την εκτέλεσει έχουν χρρόνια που που την έχουν βάλει στο στόχο συμπολύτευση και αντιπολύτεση, ένας λαός με ήθι και έθημα πολιτισμού βίας, τρομοκρατίας και φόβου μόνον καταρεέιε στις πύλες της προδωσίας που τον κβερνούν.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη