Στα αζήτητα της Κεραμέως οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Ελληνική μειονότητα

Στα αζήτητα της Κεραμέως οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Ελληνική μειονότητα

Για μια ακόμη φορά η Εθνική Ελληνική Μειονότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλήρη αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα ζωτικής σημασίας. Αυτή την φορά, θίγονται οι συμπατριώτες μας που παραμένουν στις πατρογονικές τους εστίες ξεπερνώντας τις διαχρονικές αντιξοότητες.

Σαν να μην έφτανε το φλέγον ζήτημα της άδικης μείωσης των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών, για το οποίο η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού δεσμεύτηκε για την επίλυσή του εδώ και αρκετούς μήνες δίχως όμως να τηρήσει τον λόγο του, αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η εκπαίδευση των μαθητών της Ελληνικής μειονότητας.

Φτάσαμε αισίως στον Οκτώβρη και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών για τα ελληνικά εκπαιδευτήρια της περιοχής μας ακόμη δεν έχουν επικυρωθεί από το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα στην προσπάθεια μας να λάβουμε μια υπεύθυνη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, μας ενημέρωσαν πως οι αποσπάσεις για άλλες χώρες του εξωτερικού έχουν ολοκληρωθεί κανονικά. Φυσικά δεν λάβαμε απάντηση στο ερώτημα μας και από χθες περιμένουμε την κλήση του αρμόδιου.

Περιττό να αναφέρουμε πως το ζήτημα της εκπαίδευσης των Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για την κα Κεραμέως και την κυβέρνηση.

Η υπουργός οφείλει έστω και αργοπορημένα να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης και να δώσει λύση στο πρόβλημα.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Αλβανός εμβόλισε μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της...
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αλβανία λόγω της ε...

Σχετικά άρθρα