Απάνθρωπες εικόνες στην περιοχή Σκόδρα, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Αλβανία συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά τις πολυάριθμες καταγγελίες.
Ένας πολίτης κατέγραψε με βίντεο έναν οδηγό να σέρνει με μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του έναν ζωντανό σκύλο που είχε δέσει στον κοτσαδόρο του.
Σύμφωνα με μαρτυρία του καταγγέλλοντα, το ζώο ήταν ζωντανό, αλλά ο οδηγός συνέχιζε την πράξη του αδιαφορώντας πλήρως για την ασφάλεια του ζώου.
Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αστυνομία της Σκόδρας αντέδρασε άμεσα. Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τον 55χρονο ιδιοκτήτη του οχήματος ως ύποπτο για την κακοποίηση του σκύλου.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, μετά τις διαδικασίες της αστυνομίας, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία, όπου ξεκίνησε ποινική διαδικασία για την πράξη «Κακοποίηση ζώου». Το όχημα τύπου Mercedes που χρησιμοποιήθηκε κατασχέθηκε από την αστυνομία ως στοιχείο.