Έντι Ράμα: «Θέλουμε την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» (βίντεο)

Έντι Ράμα: «Θέλουμε την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» (βίντεο)

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, προκειμένου να ζητήσει από τους ηγέτες της Ευρώπης να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για την έτναξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με την Υπατη Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ο Εντι Ράμα μίλησε αποκλειστικά στο πρακτορείο ειδήσεων Euronews.

“Τα Βαλκάνια είναι πολύ σημαντικά και η πρόκληση είναι να τα φέρουμε σε ένα άλλο επίπεδο, από το στάδιο των μεταρρυθμίσεων σε εκείνο της γεωπολιτικής στρατηγικής. Θέλουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις επειδή θέλουμε να προχωρήσουμε περισσότερο”, δήλωσε ο Εντι Ράμα.

Βασική προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη. Ενα ακόμη σοβαρό πρόβλημα είναι το οργανωμένο έγκλημα που εξακολουθεί να ελέγγει την παραγωγή και τη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή. Ο Εντι Ράμα έστειλε επιστολή στους 28 Ευρωπαίους ηγέτες ζητώντας τους περαιτέρω βοήθεια για να καταπολεμήσει τα εγκληματικά δίκτυα.

“Για την καταπολέμηση όλων των απειλών, από τα ναρκωτικά μέχρι την τρομοκρατία, χρειάζεται συλλογική δουλειά, χρειαζόμαστε κι εμείς ισχυρά δίκτυα όπως και οι εγκληματίες”, είπε ο Εντι Ράμα.

Η Κομισιόν θα ανακοινώσει τον Φεβρουάριο την στρατηγική της για τα Βαλκάνια και θα εξετάσει τότε την πρόοδο και της Αλβανίας.

Η Αλβανία προσελκύει πολυτελείς ξενοδοχειακές αλυσ...
Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη