Η αλβανική βουλή αποφασίζει σήμερα για την ασυλία του Μπερίσα

Η αλβανική βουλή αποφασίζει σήμερα για την ασυλία του Μπερίσα

Η αλβανική βουλή συνεδριάζει σήμερα σε μια από τις σημαντικότερες συνόδους ολομέλειας, ενώ πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η χορήγηση εξουσιοδότησης για τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Σαλί Μπερίσα.

Ο ίδιος ο κ. Μπερίσα έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα αναγνωρίσει την απόφαση της Βουλής.

Αυτή τη φορά, στήριγμα του, για να κοντράρει το SPAK, ο Μπερίσα έχει και τον βουλευτή Gazment Bardhi, ο οποίος σε παλαιότερη δήλωσή του τόνισε ότι «χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τη δράση εντός της αίθουσας».

Τι αναμένεται να γίνει σήμερα στη Βουλή και ποια είναι τα σενάρια που προβλέπονται

sΗ ολομέλεια της Πέμπτης ξεκινά με την εξέταση και ψήφιση της έκθεσης του Συμβουλίου Εντολών, του συμβουλίου που έδωσε το πράσινο φως στην εξουσιοδότηση που ζήτησε το SPAK, για κράτηση ή κατ' οίκον περιορισμό του βουλευτή Σαλί Μπερίσα.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αναμένεται να προσέλθουν στη βουλή γύρω στις 9. Μαζί τους θα είναι και οι τρεις πιο πρόσφατοι βουλευτές που αποβλήθηκαν για 10 ημέρες, ο Έντμοντ Σπάχο, ο Καστριότ Πιρόλι και ο Σαϊμίρ Κορρέσι.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού των σοσιαλιστών στην κεντρική είσοδο της συνέλευσης και στην πλαϊνή είσοδο από την πτέρυγα της Ακαδημίας Επιστημών. Εάν αυτό το σενάριο γίνει πράξη, τότε θα έχουμε την επανάληψη των καταστάσεων με τις διαδηλώσεις του Λουλέζιμ Μπάσα το 2019, όταν η είσοδος σοσιαλιστών βουλευτών δεν επιτράπηκε από τους διαδηλωτές του.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισαν ότι δεν θα είναι παρόντες κατά την ψήφιση της έκθεσης του συμβουλίου εντολών, τη στιγμή που θα δοθεί απόλυτη εξουσία στην εξουσιοδότηση που ζήτησε το ΣΠΑΚ για τον βουλευτή Μπερίσα. Στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας για φέτος συνεδρίασης της βουλής βρίσκονται επίσης το νομοσχέδιο με τις αλλαγές για τη σύσταση των Ερευνητικών Επιτροπών της Βουλής, άλλο ένα νομοσχέδιο για αλλαγές στον φορολογικό νόμο, καθώς και τρεις επικυρώσεις διεθνών συμφωνιών.

...

ΤΟ SPAK ζητά από την Αλβανική Βουλή τη σύλληψη του Μπερίσα

Αίτημα για αλλαγή του μέτρου ασφαλείας για τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα απέστειλε η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SPAK) στην Αλβανική Βουλή, με σκοπό την άρση της βουλευτικής του ασ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου