ΤΟ SPAK ζητά από την Αλβανική Βουλή τη σύλληψη του Μπερίσα

ΤΟ SPAK ζητά από την Αλβανική Βουλή τη σύλληψη του Μπερίσα

Αίτημα για αλλαγή του μέτρου ασφαλείας για τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα απέστειλε η Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SPAK) στην Αλβανική Βουλή, με σκοπό την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύτηκε από αλβανικά ΜΜΕ, ζητείται η σύλληψη του Μπερίσα. Το αίτημα αναμένεται να εξεταστεί από την Επιτροπή Εντολών.

Η αλλαγή του μέτρου ασφαλείας από «Υποχρεωτική εμφάνιση» σε «Κατ' οίκον περιορισμό» έρχεται μετά την άρνηση του πρώην πρωθυπουργού να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

...

Κατάσχεση της περιουσίας 5,4 εκατ. ευρώ του γαμπρού του Σαλί Μπερίσα από το SPAK

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος επέβαλε προληπτική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και μετοχών που ανήκουν στον Jamarbër Malltezi, γαμπρό τ...

Ο Μπερίσα και ο γαμπρός του κατηγορούνται από το SPAK για την ιδιωτικοποίηση του πρώην αθλητικού συγκροτήματος Παρτιζάνι, μετά την αναφορά που έκανε το 2020 ο υπουργός Εσωτερικών Ταουλάντ Μπάλα.

Ο γαμπρός του Jamarber Malltezi συνελήφθη στη Αεροδρόμιο των Τιράνων στις 21 Οκτωβρίου με εντολή του ΣΠΑΚ. Οι κατηγορίες για παθητική διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τον βαραίνουν. Αρχικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τον κρατήσει στη φυλακή, αλλά στη συνέχεια ορίστηκε κατ' οίκον περιορισμός.

Για το ίδιο θέμα, το Ειδικό Δικαστήριο GJKKO αποφάσισε την υποχρεωτική εμφάνιση για τον Σαλί Μπερίσα και τον επιχειρηματία Φατμίρ Μπεκτάσι, συνεργάτη του Μαλτέζι και κατασκευαστή του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Στον πρώην πρωθυπουργό επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατηγορήθηκε για παθητική διαφθορά που διαπράχθηκε σε συνεργασία.

Από τη στιγμή που απέρριψε την απόφαση του Πρωτοδικείου να εμφανιστεί στη δόκιμη υπηρεσία σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του μήνα, το ΣΠΑΚ απευθύνθηκε στην Αλβανική Βουλή για αυστηροποίηση του μέτρου ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου