Αιχμές Ράμα κατά του ΕΛΚ για παρέμβαση στη δικαιοσύνη της Αλβανίας

Αιχμές Ράμα κατά του ΕΛΚ για παρέμβαση στη δικαιοσύνη της Αλβανίας

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο καλεί την Αλβανία να σεβαστεί τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών του Μαΐου, να σεβαστεί το τεκμήριο αθωότητας και να διασφαλίσει την ορκωμοσία του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο οποίος από την 15η Αυγούστου έχει γίνει λαλιστατος για το θέμα της προφυλάκισης Μπελέρη, σήκωσε το γάντι και απάντησε με το γνωστό ειρωνικό του ύφος στην σχετική είδηση, αφήνοντας αιχμές για παρέμβαση του ΕΛΚ στην λειτουργία της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» της Αλβανίας

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Ενδιαφέρων! «Καλούμε τις αλβανικές αρχές»… Ένα κάλεσμα που δεν διευκρινίζει προς ποιες αρχές και, σίγουρα, χωρίς αναφορά ότι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά το αποτέλεσμα των δικαστηρίων, που έχουν ήδη αρνηθεί ένα τέτοιο αίτημα.

Χρησιμοποίησα το "σίγουρα" γιατί θα ήταν πραγματικά σοκαριστικό αν το μεγάλο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εγκρίνει ένα ψήφισμα με τίτλο "Κράτος Δικαίου" για να ζητήσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που αποφάσισε ο Ειδικός Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος και τα Ειδικά Δικαστήρια με το ίδιο όνομα. Αυτά τα ιδρύματα ιδρύθηκαν με την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ και υποστηρίζονται στενά από τις ΗΠΑ και την ΕΕ στο μέχρι στιγμής εντυπωσιακό έργο τους κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Εάν χρειαστεί, είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι να παρέχουμε στην πολύ σεβαστή ηγεσία του ΕΛΚ πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα σε οποιαδήποτε μορφή και ανά πάσα στιγμή. Είναι αναμφίβολο ότι όλες οι αλβανικές αρχές προσδοκούν σε μεγάλο βαθμό τη συνεχή υποστήριξη του ΕΛΚ, ως ισχυρής φωνής της Ευρώπης μας σε αυτή την ιστορική φάση αλλαγής για τη χώρα μας. Επιτέλους, υποθέσεις υψηλού προφίλ διερευνώνται ενδελεχώς, υπερβαίνοντας τις πολιτικές πεποιθήσεις και σηματοδοτώντας το τέλος μιας μακράς εποχής ατιμωρησίας.»


...

Έκτακτο ψήφισμα του ΕΛΚ ζητά να ορκιστεί ο Μπελέρης ανεξάρτητα από τη δικαστική εκκρεμότητα

Ηχηρό μήνυμα στην Αλβανία για το κράτος δικαίου, με αφορμή την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, εξέπεμψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σήμερα, στις Βρυξέλλες, η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε έκτακτο ψήφισμα, το οποί...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου