Ντόρα Μπακογιάννη: «Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η φυλάκιση Μπελέρη» (βίντεο)

Ντόρα Μπακογιάννη: «Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η φυλάκιση Μπελέρη» (βίντεο)

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή Κοινωνία ώρα Mega, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φυλάκισης του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιώματων και τόνισε πως έθεσε γραπτώς το ζήτημα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Πρόσθεσε πως το θέμα Μπελέρη είναι μείζον θέμα και προεκλογικά πέρασε στα ψιλά.

«Είναι αδιανόητο ότι μία χώρα που θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει κάνει αιτήσεις, η οποία στην τελευταία ανάλυση εξαρτάται από τη δική μας ψήφο, να επιτρέπει στον εαυτό της αυτού του είδους την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα θα πιέσει μονομερώς και μέσω ευρωπαϊκών οργάνων για την απελευθέρωση του δημάρχου Χιμάρας, ενώ παράλληλα ζητά από την κυβέρνηση της Αλβανίας αδιάσειστα στοιχεία για τη φυλάκιση Μπελέρη.

Η κα Μπακογιάννη ανέφερε με νόημα πως το θέμα της Αλβανίας θα πρέπει να μας απασχολήσει συνολικά και θα πρέπει να απασχολήσει και τον νέο υπουργό εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη, καθώς η όλη συμπεριφορά προκαλεί προβληματισμό.


Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου