Φρέντης Μπελέρης: Δείξτε πίστη στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου που υπερασπιστήκατε με την ψήφο σας

Φρέντης Μπελέρης: Δείξτε πίστη στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου που υπερασπιστήκατε με την ψήφο σας

Μήνυμα Φρέντη Μπελέρη προς τους πολίτες της Χιμάρας

Με αφορμή την σημερινή σύσταση - συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Χιμάρας, ο νέος δήμαρχος Φρέντης Μπελέρης, έστειλε χαιρετισμό απευθυνόμενος στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καθώς και στους πολίτες της Χιμάρας.

Ακολουθεί το μύνημα:

Πολίτες της Χιμάρας,

Σήμερα, προγραμματισμένη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος Χιμάρας, παρότι αιτήθηκα ολιγόωρη άδεια για να παρευρεθώ και να αναλάβω την ευθύνη που μου αναθέσατε με το αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Μαΐου 2023, μου την αρνήθηκαν.

Μετά την συκοφαντική και χυδαία επίθεση προς το πρόσωπό μου από τον Έντυ Ράμα την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, την παράνομη αυτόφωρη σύλληψή μου δύο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, την προφυλάκισή μου επί 45 ημέρες, σήμερα παρεμπόδισαν την ανάληψη των καθηκόντων μου αλλοιώνοντας προς ώρας, το αποτέλεσμα των εκλογών.

Παρά ταύτα πιστεύω ακόμα στην δύναμη της αλήθειας. Πιστεύω ακόμα στην δύναμη του καλού, της αρετής. Η πρωτοφανής επίθεση που έχω δεχθεί αλλά και οι 45 ημέρες άδικης προφυλάκισής μου δεν αλλάζουν την βαθιά μου πίστη στην δημοκρατία, στα δικαιώματα, στους θεσμούς και πρωτίστως στους ανθρώπους.

Πιστεύω, και σας καλώ και εσάς να πιστέψετε ότι αυτός ο Γολγοθάς δεν θα έχει σταύρωση. Ελπίζω ότι σύντομα όλοι θα σκεφθούν ελεύθερα και θα πράξουν με αρετή.

Γι’ αυτό σας ζητώ να δείξετε υπομονή, πίστη στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, σε ό,τι υπερασπιστήκατε με την ψήφο σας. Γιατί την 14η Μαΐου νίκησε η Δημοκρατία. Κέρδισε η Χιμάρα. Και ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά αλλά και συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Όμως σας υπόσχομαι ότι για εμένα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων, σύντομα θα βαδίσουμε μαζί ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Προσωπικά παίρνω δύναμη από τη δύναμή σας και αντέχω, ως ένας πολίτης που έμαθε να υπερασπίζεται τις ιδέες τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και εμπράκτως να προστατεύει και να φροντίζει κάθε συνάνθρωπο που υποφέρει ή απειλείται.

Είμαι σίγουρος ότι σύντομα η διεθνής κοινότητα θα υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Γιατί πέρα όλων των άλλων σήμερα παρεμποδίστηκε εκλεγμένος Δήμαρχος σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης, ένας πολίτης, ένας μειονοτικός πολίτης, να αναλάβει τα καθήκοντά τους.

Γιατί σήμερα δηλαδή επιβεβαιώθηκε ο στόχος των εχθρών του λαού, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Και από τούτη τη γωνιά της Ευρώπης, απευθύνομαι στην δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της Αλβανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όλων των Εθνών που υπηρετούν την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής,

Απευθύνομαι σε όλα τα οριζόμενα μέλη όλων των διεθνών οργανισμών που κατά αρμοδιότητα υπερασπίζονται και διαφυλάσσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δικαιοσύνη, το νόμο, και το κράτος δικαίου ζητώντας να υπερασπιστούν όχι τον Φρέντη Μπελέρη, όχι την ελληνική μειονότητα στο Δήμο Χιμάρας, όχι την πλειοψηφία των πολιτών που με εξέλεξαν, όχι την δημοκρατία στην Αλβανία ή την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ΑΛΛΑ, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, να υπερασπιστούν ό,τι εκπροσωπούν, να υπερασπιστούν την ιστορία τους και πρωτίστως το μέλλον τους.

Γιατί εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου αφεθούν στην μοίρα τους σε τούτη τη γωνιά τότε θα ηττηθεί η ίδια η δημοκρατία τότε θα έχουν ηττηθεί οι ίδιοι και η ηθική που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται.

Άλλωστε η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών είναι συλλογική άσκηση και όχι μονομερής προσπάθεια. Και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και ο Πρόεδρος της Ενωμένης Ευρώπης και οι επικεφαλής των διεθνών οργανισμών, και ο Δήμαρχος Χιμάρας, ή ο Δήμαρχος κάθε γωνιάς του δυτικού κόσμου την ίδια δημοκρατία, τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα, το ίδιο κράτος δικαίου υπερασπίζονται.

Γι’ αυτό τους ζητώ να ενσκήψουν στην προφυλάκιση και στο κατηγορητήριο του εκλεγμένου Δήμαρχου Χιμάρας Αλβανίας για να ασκήσουν το καθήκον τους υπερασπίζοντας το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εάν εδώ, όπως και σε κάθε γωνιά του πλανήτη χαθεί η μάχη τότε αύριο μπορεί να χαθεί και ο πόλεμος.

Όμως η μάχη θα δοθεί και θα κερδηθεί και την ημέρα που θα ελευθερωθώ και θα αναλάβω τα καθήκοντα που μου αναθέσατε θα είναι μια γενναία ημέρα της ιστορίας αντίθετα με την σημερινή που είναι ντροπιαστική για όσους ευθύνονται και αποκαρδιωτική για εμάς τους υπόλοιπους.

Χειμάρρα 27.06.2023

Διονύσιος Φρέντης ΜπελέρηςΔήμαρχος Χειμάρρας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου