Μεγαλειώδης εκδήλωση του Φρέντη Μπελέρη στην Αθήνα

Μεγαλειώδης εκδήλωση του Φρέντη Μπελέρη στην Αθήνα

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση του κόσμου στην κεντρική προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε το Σάββατο ο Φρέντης Μπελέρης στην Αθήνα. Κατά κοινή ομολογία, πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα από πολιτευτή της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 1100 συμπατριώτες μας ενώ πολλοί και σημαντικοί παράγοντες από την Ελλάδα και στελέχη της ΕΕΜ, από διαφορετικές παρατάξεις δήλωσαν την στήριξή τους στο πρόσωπο του Μπελέρη.

Από την κυβέρνηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. Τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. εκπροσώπησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκαν όλοι στο πρόσωπο του Φρέντη Μπελέρη, ευχήθηκαν καλή επιτυχία και κάλεσαν τον λαό της Χιμάρας να τον ψηφίσει στις 14 Μαΐου.

Ο Υφυπουργός προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, αναφέρθηκε στους διαχρονικούς αγώνες της Χιμάρας και στην μαχητικότητα του Φρέντη Μπελέρη. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση θα διευρύνει το ωραίο λειτουργίας του τελωνείου του Μαυροματίου σε 24ωρη βάση.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ζήτησε να ψηφιστεί ο Μπελέρης, τον οποίο αποκάλεσε αδερφό του, αναφερόμενος στην μακροχρόνια γνωριμία και επανέλαβε την στήριξή του με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στην μακροχρόνια σχέση του με την Χιμάρα και τον ίδιο τον Μπελέρη και προέτρεψε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις εκλογές ενώ με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επανέλαβε την στήριξη και την προτροπή του για μαζική συμμετοχή.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής, Ευάγγελος Ντούλες, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Κάγιος καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών συλλόγων.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης πριν την ομιλία του Μπελέρη, ήταν το μήνυμα του Πύρρου Δήμα ο οποίος είπε πως είναι κρίμα να κρατάει πίσω την Χιμάρα η δημοτική αρχή και επιβεβαίωσε την πεποίθησή του πως ο Μπελέρης πρέπει να είναι ο δήμαρχος της Χιμάρας μετά την 14η Μαΐου.

Τέλος ο ίδιος ο Μπελέρης, συγκινημένος από την προσέλευση και τον παλμό, επέλεξε να μην διαβάσει την ομιλία που είχε ετοιμάσει αλλά απευθύνθηκε στον κόσμο με λόγο καθημερινό, απλό και σαφή. Ανέπτυξε τους άξονες του προγράμματός του και αναφέρθηκε σε πραγματικά προβλήματα και ρεαλιστικές λύσεις. Μίλησε για την κρισιμότητα των εκλογών και κάλεσε όλους να δώσουν το παρών με την ψήφο τους στις 14 Μαΐου. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «Την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 15 Μαΐου, ο μόνος μου αντίπαλος είναι τα προβλήματα του τόπου, γι' αυτό προχωράμε ενωμένοι! Δώστε μου δύναμη από την δύναμή σας για να τα αλλάξουμε όλα προς το καλύτερο!»

Ο Μπελέρης έχει υλοποιήσει μία προεκλογική εκστρατεία με καθαρά πολιτικούς όρους, επικεντρώνοντας στα θετικά της δικής του υποψηφιότητας. Το πλήθος και ο παλμός της εκδήλωσης δείχνουν πως οι ακρότητες και η τοξικότητα στην εκστρατεία των αντιπάλων, μάλλον συσπειρώνουν τους ψηφοφόρους του Μπελέρη και παρά τον αποδυναμώνουν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου