Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Θερμή προσευχή για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Θερμή προσευχή για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, καλώνταςτους πιστούς και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεωςνα εντείνουν τη δέηση για την ειρήνη, τόνισε τα εξής:

«Βαθύς πόνος και θλίψη πλημμυρίζει την ψυχή των ανθρώπων, όταν διακόπτεται ο διάλογος για την ειρήνη και αρχίζει ο αδελφοκτόνος πόλεμος με τον μονόλογο της βίας του ισχυρού και θύματα, κατά κανόνα, τους αθώους, τους ανυπεράσπιστους και τα κύματα των προσφύγων.

Η χριστιανική συνείδηση καταδικάζει κάθε μορφή βιαιοπραγίας, παρακινώντας επίμονα τον καθένα, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συνεισφέρει στην ειρήνευση και την καταλλαγή στην πολύπαθη Ουκρανία και όπου γης.

Σταθερή αρχή μας παραμένει ο λόγος του Χριστού: «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί ὅτι αὐτοί υἱοί Θεοῦ κληθήσονται».

Κυριακη 13 Μαρτίου 2022

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό των Τιράνων συμπλήρωσε:

«Ας εντείνουμε την ικεσία μας για την άμεση κατάπαυση του αδελφοκτόνου πολέμου Ρωσίας κατά Ουκρανίας, για την θεραπεία των πληγών, για την ανακούφιση των προσφύγων και την αποφυγή περεταίρω κλιμακώσεως των πολεμικών συρράξεων.

Ας δυναμώσουμε, επίσης, την προσευχή μας για την αναστήλωση της ενότητας των Ορθοδόξων, για τη συμφιλίωση, την συγγνώμη, την αλληλεγγύη, την καταλλαγή, ίνα καθαρά συνειδήσει αναπέμπωμεν ύμνον και ικεσίαν προς τον σταυρωθέντα και αναστάντα Κύριον, τον του παντός ειρηνοποιό».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου