Συνεχίζονται τα καλοκαιρινά προγράμματα φιλοξενίας στον Αγ. Ανδρέα για τα Απόδημα Ελληνόπουλα

Συνεχίζονται τα καλοκαιρινά προγράμματα φιλοξενίας στον Αγ. Ανδρέα για τα Απόδημα Ελληνόπουλα

Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών ομογενειακής καταγωγής από την Οδησσό και άλλες πόλεις της Ουκρανίας και η ελληνική σημαία που κρατούν στα χέρια τους κατά την επιστροφή τους, μετά τη φιλοξενία τους για 15 ημέρες στην παιδική κατασκήνωση του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχία του προγράμματος φιλοξενίας που οργάνωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Τα παιδιά 6-12 ετών από την Οδησσό, τη Βίνιτσα, το Μπέλγκοροντ το Ντιστρόφσκυ, το Τσερνομόρσκ, το Κίεβο, το Ντνίπρο, το Ζιτομύρ, το Λβίβ, το Ουζγκομόρσκ καθώς και μαθητές και μαθήτριες που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα στο 118ο σχολείο της Οδησσού, τιμούν την Ελλάδα και τις ρίζες τους. Σύμφωνα με την ανάρτηση στη σελίδα του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη στο facebook, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών ευχαρίστησαν θερμά το Υπουργείο Εξωτερικών για τη σχετική πρωτοβουλία και τις εξαιρετικά θετικές εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά τους κατά τη φιλοξενία τους στην Ελλάδα, μένοντας για κάποιο διάστημα μακριά από τη φρίκη του πολέμου.

Τα καλοκαιρινά προγράμματα φιλοξενίας που οργανώνει και φέτος η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας συνεχίζονται τον Αύγουστο με παιδιά από την Ελληνική Κοινότητα Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, από τις Ελληνικές Εστίες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, από την Ουκρανία και από τη Συρία και την Αλβανία.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου