Αλβανία: Εγκρίνεται η δημιουργία του Οργανισμού Απαλλοτριώσεων και ειδικής επιτροπής για τις δίκες επί της ιδιοκτησίας

Αλβανία: Εγκρίνεται η δημιουργία του Οργανισμού Απαλλοτριώσεων και ειδικής επιτροπής για τις δίκες επί της ιδιοκτησίας

Για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η μάχη ενάντια στις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στα ελληνικά χωριά στα Ριζά και το μέτωπο να οδεύει προς το χωριό Δρόβιανη.

Ένα αεροπλάνο από την Ελλάδα έκανε σήμερα 15 ρίψεις και θα συνεχίσει και αύριο. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και 2 πυροσβεστικά οχήματα απο την Ηγουμενίτσα.

Κατόπιν επικοινωνίας του himara.gr με το δημαρχείο Φοινικαίων, υπάρχουν τρία μέτωπα σε δύσβατη περιοχή που καίνε ανεξέλεγκτα στα οποία δεν μπορούν να επιχειρήσουν πεζοπόρα τμήματα αλλά μόνο εναέρια μέσα.

Ο δήμαρχος κ. Λεωνίδας Χρήστου έχει υποβάλλει αίτημα για συνδρομή από ελικόπτερο διότι υπάρχουν χαράδρες και σημεία όπου η ρίψη νερού από αεροπλάνο δεν είναι αποτελεσματική. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος έχει επικοινωνήσει με τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Αλβανίας και ελληνικό Υπ. Εξωτερικών.

Όπως μας ενημέρωσαν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι φλόγες δεν περιοριστούν σύντομα η φωτιά να κατευθυνθεί προς τη Δρόβιανη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Από το Δήμο έχει συσταθεί ομάδα διαχείρισης της κρίσης από τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης με 50 άτομα να είναι μέρα - νύχτα στο σημείο. Όλα τα αιτήματα προς το υπουργείο Εξωτερικών, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννίνων και το αλβανικό προξενείο Ιωαννίνων έγιναν από τον δήμαρχο.

Χθες επιχειρούσαν 5 πυροσβεστικά και αύριο αναμένετε και στρατιωτική μονάδα που θα βοηθήσει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης φωτιάς.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Ηπείρου

Σε γενική επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική στην Ήπειρο μετά και τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στα Γιάννενα. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηπείρου ο Γενικός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούπρας τόνισε ότι η προσοχή είναι στραμμένη στη γειτονική Αλβανία όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά και υπάρχει κίνδυνος επέκτασης στο Ελληνικό έδαφος.

Συνάντηση Υπ. Πολιτισμού Ελλάδας - Αλβανίας με θέμ...
Η Αλβανία, η Ελλάδα και η Εθνική Ελληνική Μειονότη...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη