Οι μαθητές του Ομήρου Χιμάρας διδάχθηκαν τα μυστικά της σωστής στοματικής υγιεινής

Οι μαθητές του Ομήρου Χιμάρας διδάχθηκαν τα μυστικά της σωστής στοματικής υγιεινής

Μια πολύ χρήσιμη δράση, υπό την αιγίδα του Τμήματος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Σχολείο Όμηρος Χιμάρας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημαντικότητα της σωστής υγιεινής της στοματικής κοιλότητας, καθώς και για τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί αυτή. Με τις οδοντόβουρτσες στα χέρια οι μαθητές παρακολούθησαν διαδραστική παρουσίαση πάνω στο βούρτσισμα και στο τέλος, μέσω ειδικού χρωματισμού της μικροβιακής πλάκας εντόπισαν τα σημεία που χρειάζεται να προσέχουν με στόχο τα γερά δόντια και το λαμπερό χαμόγελο, εφαρμόζοντας έτσι επιτόπου όσα παρακολούθησαν.

Όλα τα παιδιά παρέλαβαν δωρεάν οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.

Η τελειόφοιτη του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, Γιολάντα Λαζάρη, συνέλαβε και έφερε εις πέρας την συγκεκριμένη δράση διάρκειας δυο ημερών. Η ίδια ήταν μαθήτρια του «Ομήρου» Χιμάρας και τώρα επέστρεψε με την επιστημονική της ιδιότητα ώστε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις τις στους νεαρούς μαθητές.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Ομήρου Χιμάρας, τα ίδια του τα παιδιά που αξιοποιούν τα εφόδια που έλαβαν από το σχολείο και σιγά σιγά ανοίγουν τα φτερά τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου